- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
Crème Brûlée ve Varomě
- 45 g cukru, (+ navíc na posypání)
- 6 kusů žloutků, až vajec velikosti "L"
- 400 g smetany, min. 30% tuku
- 1 rovná čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- 400 g vody
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte 45 g cukru a drťte 10 sek/rychlost 10.
- Stěrkou setřete stěny mixovací nádoby.
Přidejte 6 žloutků, 400 g smetany ke šlehání, 1 lžičku vanilkového extraktu, 1 špetku soli a míchejte 10 sek/rychlost 4. - Náplň rozdělte do 6 Thermomix ramekin (nebo do 6 sklenek (cca 120 ml) (viz Tip). Uzavřete je víčky, vložte do Varoma mísy, uzavřete ji víkem a odložte stranou.
Vyčistěte mixovací nádobu. - Do mixovací nádoby vložte 400 g vody, uzavřete ji víkem, na víko mixovací nádoby umístěte a Ochranu proti vystřikování a vařte 5 min/100°/rychlost 2 (vodu je třeba přivést k varu!).
- Umístěte uzavřenou Varoma mísu se zakrytými ramekiny na víko mixovací nádoby a napařujte 18 min/Varoma/rychlost 1.
- Vyjměte Varoma mísu, zakryté ramekiny odložte stranou na 10 minut, aby vychladly.
- Odstraňte víčka ramekinů, dejte ramekiny do chladničky dokud náplň neztuhne (přibližně 4 hodiny, nebo přes noc).
- Vrch Crème Brûlée posypte cukrem a zkaramelizujte pomocí flambovací pistole (viz Tip).
Před podáváním nechte 5 minut odpočinout.
Tip
Pokud nemáte ramekiny Thermomix, použijte jakékoli 120 ml ramekiny s víčky pro podobné výsledky. Ujistěte se, že jsou žáruvzdorné a pasují do Varoma mísy.
Můžete také použít 120 ml skleněné zavařovací sklenice s kovovým víčkem, ale neutahujte je, nepoužívejte kovové kroužky. Položte víčka volně na sklenice, bez těsnění.
U skleněných nádob zvyšte dobu vaření v páře o 3 minuty. Ujistěte se, že jsou žáruvzdorné a pasují do Varoma mísy.
Pokud nemáte víčka, položte na ně malý kulatý kus pergamenu a přikryjte potravinářskou fólií. Dobu vaření v páře zvyšte o 5 minut.
Pokud nemáte flambovací pistoli, ujistěte se, že jsou misky bezpečné pro gril a umístěte je pod pečicí gril na 1 minutu, aby zkaramelizovaly (pozorně je sledujte, abyste se nespálily). Pokud používáte skleněné zavařovací sklenice, nedávejte je pod gril, ke karamelizaci je nutné použít flambovací
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?