thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
20min
Celkový čas
1h 40min
porce/procí
8 kus/kusů
Úroveň
střední
  • TM 6
  • TM 5
  • TM 31
  • TM 21
published: 15.12.2024
změněno: 15.12.2024

Ingredience & Porce

Dubajská čokoláda

  • 170 g mléčné čokolády, na kousky (2-3 cm)
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • 70 g těsta Kadayif, (též kunafa), na kousky (4-5 cm)
  • 100 g pistáciových oříšků, nesolených, vyloupaných
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka, (recept naleznete v Cookidoo)
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 čajová lžička pasty Tahini, (recept naleznete ve skupině)

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte 170 g mléčné čokolády na kousky a sekejte 5 sekund/rychlostní stupeň 7.
    Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby.
  2. Přidejte 1 čajovou lžičku kokosového oleje a rozpouštějte 3 minuty/65°C/rychlost 1.
    Směs přendejte do libovolné misky.
    Vypláchněte mixovací nádobu.
  3. Fermentování"Fermentování" Polovinu rozpuštěné čokolády nalijte do silikonové formy na čokoládu a rozetřete ji po dně a na stranách formy.
    Poté dejte formu na 10-15 minut do mrazáku a mezitím pokračujte v receptu.
  4. Do mixovací nádoby vložte 70 g těsta Kadayif (na kousky) a sekejte 10 sek/rychlost 5.
    Směs přendejte do libovolné misky.
  5. Do mixovací nádoby vložte 100 g pistáciových oříšků (nesolené, vyloupanétmrc_emoticons.;) a drťte 10 s/rychlost 10.
  6. Přidejte 200 g slazeného kondenzovaného mléka a mixujte 1 min./Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost 2.
  7. Nitky odloženého těsta smažte na pánvi poslu s 1 polévkovou lžicí másla. Přitejte 1 čajovou lžičku pasty Tahini a odloženou pistáciovou směs. Pánev dejte stranou z plamene a míchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  8. Směs rozetřete do formy na čokoládu a vše zalijte zbylou polovinou rozpuštěné čokolády (pokud vám již rozpuštěná čokoláda ztuhla, znovu ji rozehřejte v mixovací nádobě 1 minutu/65°C/rychlost 1).
  9. Formu dejte asi na 1 hodinu do mrazáku.
    Vytvořenou Dubajskou čokoládu skladujte v lednici.

    FB/IG skupina: Thermomix vytvořené recepty

Tip

Slazené kondenzované mléko si můžete vyrobit sami dle receptu "Domácí Salko" na Cookidoo.

Sezamovou pastu TAHINI můžete vyrobit podle receptu ve skupině Thermomix vytvořené recepty (Facebook, Instagram).

Těsto Kadayif (Tel Kadayif) zakoupíte v Arabských potravinách, nebo na internetu.

___________________________

Facebook skupina:

Thermomix vytvořené recepty

___________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Dubajská čokoláda

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: