
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
Havajské Mochi řezy
- 120 g másla (nesoleného), na kousky, pokojové teploty (+ trochu na vymazání)
- 350 g cukru
- 350 g rýžové mouky, lepkavé
- 700 g neslazeného kokosového mléka
- 4 vejce, velikost L
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky soli
- 60 g strouhaného kokosu, neslazeného
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar Ben
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte troubu na 180 °C.
Vymažte pekáč (cca 30 x 22 x 5 cm) a dejte stranou. - Do mixovací nádoby vložte šlehací metlu. Přidejte 350 g cukru, 120 g nesoleného másla a mixujte 30 sek/rychlost 3,5.
- Přidejte 350 g rýžové mouky, 700 g kokosového mléka, 4 vejce, 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva, 1 čajová lžička vanilkového extraktu, 1/4 čajové lžičky soli a mixujte 20 sek/rychlost 3,5.
- Stěrkou setřete stěny mixovací nádoby a mixujte dalších 20 sek/rychlost 3,5.
- Odstraňte metlu.
Těsto přendejte do připravené formy a rovnoměrně posypte 60 g strouhaného kokosu.
Pečte 55–60 minut (180 °C), dokud střed neztuhne a kokos se neopeče.
Nechte vychladnout a před krájením a podáváním úplně vychladnout v lednici. - Sledujte FB/IG skupinu: Thermomix vytvořené recepty
Tip
Lepkavá rýžová mouka, známá také jako sladká rýžová mouka, nebo lepivá rýžová mouka, je druh vyráběný ze specifického druhu rýže s mimořádně vysokým obsahem škrobu. Je běžnou složkou asijských dezertů, jako mochi, rýžové koláčky a rýžové knedlíčky.
Díky použití rýžové mouky je dezert bezlepkový.
__________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
__________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře