Ingredience & Porce
DALGONA sušenky
- 300 g cukru, krupice, (nejlépe hnědý)
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 80 g vody
Na odmočení
- 1000 g vody
- 50 g vinného octa
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Recept využívá na přípravu karamelu program Cukrovinky, který je přístupný pouze přes oroginální recepty (nelze s ním pracovat v rámci vytvořených receptů). Nejprve si projděte celý postup tohoto receptu a pak pracujte v receptu jiném...
- Připravte si:
• Silikonový vál (nebo plát pečicího papíru) na který nalijete směs (umístěny na žáruvzdorné podložce - prkénko, plech).
• Čtverce pečicího papíru (na každou sušenku jden kus, cca ∅ 10 cm).
• Hrnek/sklenici s rovným dnem (cca ∅ 8 cm).
• Vykrajovátka (cca ∅ 6 cm - musí být menší než průměr dna hrnku), ve Hře na oliheň to byly: kolečko, trojúhelník, hvězda a deštník, použít ale můžete i jiné tvary).
• Větší polévkovou lžíci.
• Suroviny: 300 g cukru krupice, 80 g vody, 1 čajovou lžičku jedlé sody. - Dále pokračujte podle receptu v Cookidoo "MEDOVÝ KARAMEL".
Med uvedený v receptu přidávat nemusíte.
V receptu se jedlá soda zamíchá ručně, můžete ale použít míchání Thermomixem 15 sek/rychlost 2. - Po zpracování směsi dle receptu "MEDOVÝ KARAMEL" začne směs okamžitě po přidání jedlé sody rychle bobtnat (tvoří se bublinky). Pracujte velmi rychle - na připravený silikonový vál pokládejte velkou lžící kupičky směsi (nechávejte dostatečné rozestupy), na každou z nich položte čtverec pečicího papíru a zmáčknete dnem hrnku (vznikne placaté kolečko). Snažte se zpracovat všechno těsto, než se začne rozpadat.
Po chvíli zkuste čtverec pečicího papíru odlepit z prvního kolečka, pokud se těsto trhá (vznikají jakoby vlasy), ještě ho nechte chvilku chladnout. Ze správně vychladlého těsta půjde pečicí papír sloupnout, ale zároveň nesmí být těsto ztvrdlé, aby do něj šel vykrajovátkem vytlačit tvar.
K vykrojení použijte tupou stranu vykrajovátka a nevykrojte úplně, tvar pouze naznačte. - Nejlepší je, když sušenky připravují dvě osoby, první dělá kupičky a druhá na ně klade čtverce pečicího papíru a dnem hrnku z nich dělá placky, první osoba už pak mezitím hlídá správně vychladlé placky, odstraní čtverce papíru a vyrazí tvary.
- Nezapomeňte okamžitě po zpracování spustit program PŘEDMYTÍ, kdy do mixovací nádoby vložíte 1000 g vody, 50 g vinného octa a spustíte program PŘEDMYTÍ PŘIPÁLENINY.
- Příjemnou zábavu.
Sledujte FB/IG skupinu: Thermomix vytvořené recepty
TĚSTO
PŘEDMYTÍ
Tip
Ve třetím dílu Netflix seriálu "Hra na oliheň" podstupují hráči korejskou dětskou hru "DALGONA".
Nejprve si vyberou určitý tvar a poté se dozvědí, že tuto hru budou hrát.
Smyslem hry je během stanoveného času ostrou jehlou/špendlíkem vyřezat z tvrdé karamelové oplatky předem vytlačený tvar. Nejjednodušší jsou jednoduché tvary s rovnými liniemi (trojúhelník), naopak nejtěžší jsou tvary s oblými liniemi a komplikovanými křivkami (deštník).
Dle tohoto receptu si můžete připravit ony známé karamelové oplatky a hru si tak zahrát.
Sušenky jsou normálně poživatelné. Uchovávejte je v suchu, aby nezvlhly a nezměkly.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře