thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
1h 30min
Celkový čas
6h 30min
porce/procí
16 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Jahodový cheesecake

  • 200 g máslových sušenek, můžou být lotusky
  • 100 g másla
  • 2 kus tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 kus vanilkového cukru
  • 12 plátky Želetiny
  • 8 polévková lžíce vody
  • 300 g ovoce
  • 2 polévková lžíce citrónu

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Korpus
  1. do nádoby vložíme 200 g máslových sušenek - R4, 10s

  2. přidáme 100 g másla - 45 st., R2,5, 3min

  3. Směs rozprostřeme na dno dortové formy, upěchujeme a uložíme do ledničky.

  4. Krém
  5. Do nádoby dáme 4 PL vody a do ní nastříháme želatinové plátky (na čtverečky), aby se vešly pod nože. Necháme nabobtnat 10 min.

  6. Želatinu v nádobě rozehřejeme cca na 80st, a vmícháme do ní tvaroh, 100g cukru, + 2 PL citron. šťávy

  7. Hladký krém nalijeme na ztuhlý korpus a necháme v chladu ztuhnout.

  8. Želé
  9. Opět necháme nabobtnat želatinu v nádobě se 4 PL vody, zahřejeme, (lze připravit dle návodu na obalu), přidáme jahody, cukr, smícháme a nalijeme jako třetí vrstvu na ztuhlé dvě předešlé.

Tip

Lze použít i jiné ovoce, např maliny, borůvky.
Nezkoušela jsem z celých jahod, vždy používám jahody už mixnuté a zamražené (nechám povolit, sliju přebytečnou šťávu a vodu přidávám dle údajů v receptu)

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Jahodový cheesecake

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?