thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
3h 0min
porce/procí
6 porce/porcí
Úroveň
snadný
  • TM 6
  • TM 5
  • TM 31
  • TM 21
published: 07.02.2025
změněno: 07.02.2025

Ingredience & Porce

Panna Cotta s Whiskey krémem

  • 55 g cukru, moučka
  • 330 g smetany, 35% tuku
  • 85 g hořké čokolády, 50 % kakaa
  • 2 čajové lžičky želatiny v prášku
  • 110 g smetanového sýra, např. Lučina
  • 125 g čerstvého tvarohu
  • 85 g Whiskey cream, (typ Baileys)

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte 130 g smetany, 30 g cukru, 85 g hořké čokolády a zahřívejte 2,5 min./60°C/rychlost 2.
    Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby.
  2. Přidejte 1 čajovou lžičku želatiny v prášku (přisypte, vyhněte se horní části nožů) a mixujte 30 sek/60°C/rychlost 3. Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby a nože.
  3. Přidejte 55 g smetanového sýra a 55 g čerstvého tvarohu a mixujte 30 sek/rychlost 3.
  4. Směs rozdělte do 6 sklenek, abyste vytvořili vrstvu čokoládové panna cotty. Umístěte do lednice do ztuhnutí (cca 30 minut). Vyčistěte mixovací nádobu.
  5. Do čisté mixovací nádoby vložte 200 g smetany, 30 g cukru a šlehejte 2,5 min./60°C/rychlost 2.
  6. Přidejte zbývající 1 čajovou lžičku želatiny v prášku (přisypte, vyhněte se horní části nožů) a mixujte 30 sek/60°C/rychlost 2.
    Otřete stěrkou stěny mixovací nádoby a nože.
  7. Přidejte 55 g smetanového sýra, 70 g čerstvého tvarohu, 85 g Whiskey cream (smetanového likéru) a mixujte 30 sek/rychlost 3.5.
  8. Stěrkou setřete stěny mixovací nádoby a míchejte dalších 15 sek/rychlost 4.
  9. Rozdělte směs do 6 sklenek s čokoládovou směsí, abyste vytvořili vrstvu krému z panna cotty a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.
    Každou sklenici podávejte ozdobenou podle chuti.
  10. Sledujte FB/IG skupinu: Thermomix vytvořené recepty

Tip

Dezert můžete ozdobit čokoládovými makronky nebo strouhanou čokoládou.

Čerstvý tvaroh můžete nahradit sýrem mascarpone, zakysanou smetanou nebo crème fraîche.

______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Panna Cotta s Whiskey krémem

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: