
Doba přípravy
15min
Celkový čas
3h 0min
porce/procí
6
porce/porcí
Úroveň
snadný
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
published: 07.02.2025
změněno: 07.02.2025
Ingredience & Porce
Panna Cotta s Whiskey krémem
- 55 g cukru, moučka
- 330 g smetany, 35% tuku
- 85 g hořké čokolády, 50 % kakaa
- 2 čajové lžičky želatiny v prášku
- 110 g smetanového sýra, např. Lučina
- 125 g čerstvého tvarohu
- 85 g Whiskey cream, (typ Baileys)
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte 130 g smetany, 30 g cukru, 85 g hořké čokolády a zahřívejte 2,5 min./60°C/rychlost 2.
Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby. - Přidejte 1 čajovou lžičku želatiny v prášku (přisypte, vyhněte se horní části nožů) a mixujte 30 sek/60°C/rychlost 3. Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby a nože.
- Přidejte 55 g smetanového sýra a 55 g čerstvého tvarohu a mixujte 30 sek/rychlost 3.
- Směs rozdělte do 6 sklenek, abyste vytvořili vrstvu čokoládové panna cotty. Umístěte do lednice do ztuhnutí (cca 30 minut). Vyčistěte mixovací nádobu.
- Do čisté mixovací nádoby vložte 200 g smetany, 30 g cukru a šlehejte 2,5 min./60°C/rychlost 2.
- Přidejte zbývající 1 čajovou lžičku želatiny v prášku (přisypte, vyhněte se horní části nožů) a mixujte 30 sek/60°C/rychlost 2.
Otřete stěrkou stěny mixovací nádoby a nože. - Přidejte 55 g smetanového sýra, 70 g čerstvého tvarohu, 85 g Whiskey cream (smetanového likéru) a mixujte 30 sek/rychlost 3.5.
- Stěrkou setřete stěny mixovací nádoby a míchejte dalších 15 sek/rychlost 4.
- Rozdělte směs do 6 sklenek s čokoládovou směsí, abyste vytvořili vrstvu krému z panna cotty a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.
Každou sklenici podávejte ozdobenou podle chuti. - Sledujte FB/IG skupinu: Thermomix vytvořené recepty
Tip
Dezert můžete ozdobit čokoládovými makronky nebo strouhanou čokoládou.
Čerstvý tvaroh můžete nahradit sýrem mascarpone, zakysanou smetanou nebo crème fraîche.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Bez vajec
Bezlepkové
Evropské
italské
Party
Raut
Dovolená
Narozeniny
Piknik
Grilování
Dárek
Snídaně
Brunch
Odpolední čaj
Večeře
Svačina
Dezert
Pudink/pěna
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře