Doba přípravy
15min
Celkový čas
35min
porce/procí
8
kus/kusů
Úroveň
snadný
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
published: 05.10.2024
Ingredience & Porce
Japonské soufflé lívance
- 4 kusy vajec, velikost "M"
- 1 špetka soli
- 250 g plnotučného mléka
- 40 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru, (nebo půl lžičky vanilkového extraktu)
- 120 g hladké mouky
- máslo na vymazání
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
Připravte si lívanečník (nebo formu na muffiny) a vymažte prohlubně máslem. - Vezměte 4 kusy vajec a do dvou čistých misek oddělte bílky a žloutky (v bílku nesmí být ani kousek z žloutku!).
- Do čisté a odmaštěné mixovací nádoby vložte šlehací metlu, přidejte 4 vaječné bílky, 1 špetku soli a šlehejte sníh 4 min./rychlosti 3,5. Poté ušlehané bílky přendejte do mísy a odložte stranou.
- Z mixovací nádoby odstraňte metlu (umývat ji nemusíte) a přidejte 250 g mléka, žloutky ze 4 vajec, 40 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru (nebo vanilkový extrakt), 120 g hladké mouky a míchejte 40 sek./rychlost 4.
- Do směsi přidejte odložený sníh z bílků a poté vše jemně promíchejte stěrkou.
- Těsto nalijte do máslem vymazaných prohlubní lívanečníku, formiček, nebo vykrajovátek a pečte 15 až 20 minut (během přípravy je neustále sledujte).
Krok opakujte dokud máte těsto.
Servírujte viz Tipy.
Dobrou chuť.
Tip
Možnosti podávání v různých kombinacích dle chuti:
s měkkým máslem,
s džemem,
s javorovým sirupem,
s čokoládovými toppingem,
s vanilkovým krémem (Pribinák atd.),
s ovocem,
se šlehačkou...
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Party
Narozeniny dětí
Piknik
Snadné
Snídaně
Brunch
Odpolední čaj
Svačina
Dezert
Pečení
Pudink/pěna
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?