Doba přípravy
10min
Celkový čas
1h 55min
porce/procí
10
porce/porcí
Úroveň
snadný
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
published: 11.11.2024
Ingredience & Porce
Tvarohový koláč ve Varomě
- 120 g sušenek bez příchuti, (Lotus, BeBe...)
- 35 g másla
- 750 g smetanového sýra, (Philadelphia, Mascarpone...)
- 150 g cukru, krupice
- 4 kusy vejce
- 25 g hladké mouky
- 70 g čerstvé pomerančové šťávy
- 2 čajové lžičky pomerančové kůry, (ideálně BIO kvality)
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1500 g vody
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Dno dortové formy (Ø 20 cm) vyložte pečicím papírem sestřihnutým na vhodnou velikost. Vnější část dortové formy obalte hliníkovou fólií, aby byla zcela utěsněna, a dejte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte 120 g sušenek, 35 g másla a sekejte 30 sek/rychlost 6.
- Směs nalijte do předem připravené dortové formy a rozetřete ji lžící nebo rukama tak, aby na dně formy vytvořila jednotnou pevnou vrstvu.
- Do mixovací nádoby vložte 750 g smetanového sýru, 150 g cukru, 4 vejce, 25 g mouky, 70 g pomerančové šťávy, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 lžičku vanilkového extraktu a mixujte 20 sekund/rychlost 6. Sýrovou směs nalijte na připravený sušenkový základ. Vypláchněte mixovací nádobu.
- Do mixovací nádoby nalijte 1500 g vody.
Mísu uzavřte víkem a na něj umístěte Varoma mísu. Pokud nemáte speciální formu do Varomy, vložte na dno 2-3 špejle, aby pára mohla volně cirkulovat. Vložte formu a vařte v páře při 90 min./Varoma/rychlost 1. - Varoma dejte stranou. Vodu, která se objeví na povrchu cheesecaku, neotírejte. Cheesecake nechte vychladnout (alespoň 30 minut). Před podáváním cheesecake vychlaďte v lednici.
Tip
Na rozdíl od jiných dezertů vařených v páře ve Varomě není třeba formu na tento přikrývat alobalem.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Dětské jídlo
Party
Narozeniny dětí
Piknik
Snídaně
Svačina
Dezert
Vaření v páře s Varomou
Koláč
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?