thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
5min
Celkový čas
20min
porce/procí
6 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Čokoládovo-pomerančové Mousse

  • 3 kusy vejce, velikost "M"
  • 10 g vody
  • 40 g cukru, krupice
  • 180 g hořké čokolády (70% kakaa), na kousky
  • 60 g pomerančové šťávy

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte 40 g cukru a drťte na moučkový 10 sek./rychlost 10. Pokud použijete moučkový cukr, drcení vynechte.
  2. Vložte šlehací metlu.
    Přidejte 3 vejce, 10 g vody a šlehejte 3 min/70°C/rychlost 3,5 a poté znovu šlehejte 3 min/rychlost 3,5.
    Konzistence by měla být pěnová.
  3. Vyjměte metličku.
    Rozšlehaná vejce přendejte do mísy a dejte stranou.
    Vložte 180 g hořké čokolády do mixovací nádoby a strouhejte 10 sek/rychlost 10.
    Stěrkou otřete stěny nádoby.
  4. Nyní čokoládu rozehřejte 3 min/50°C/rychlost 2.
  5. Přidejte 60 g pomerančové šťávy, mixujte 30 sek/rychlost 6, poté zahřívejte 1 min/50°C/rychlost 2.
  6. Vzniklou směs pomocí stěrky jemně vmíchejte do odložených rozšlehaných vajec. Pěnu rozdělte do 6 dezertních misek a dejte na 2 hodiny do lednice.
    10 minut před podáváním vyjměte z lednice.

Tip

Pokud čokoláda vychladne příliš rychle, umístěte misku do mísy s horkou vodou.
Pro recept bez laktózy použijte čokoládu bez mléka.

______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Čokoládovo-pomerančové Mousse

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: