Doba přípravy
10min
Celkový čas
1h 10min
porce/procí
10
porce/porcí
Úroveň
snadný
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
published: 28.09.2024
změněno: 28.09.2024
Ingredience & Porce
Francouzská mramorová bábovka ve Varomě
- trochu másla na vymazání formy
- 220 g cukru
- 1/2 vanilkového lusku, (nebo extraktu)
- 120 g másla, na kousky (cca 2 cm)
- 4 kusy vejce
- 20 g Mléka
- 180 g hladké mouky
- 1,5 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 10 g citrónové šťávy
- 10 g koňaku, (volitelně)
- 1 špetka soli
- 20 g kakaového prášku, neslazeného
- 60 g hořké čokolády, nalámané na kousky
- 1000 g vody
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Připravte si formu na bábovku, která pasuje do Varoma mísy a vymažte ji máslem.
- Do mixovací nádoby dejte 220 g cukru, 1/2 vanilkového lusku a drťte na prášek 20 sek/rychlost 10.
- Přidejte 120 g másla, 4 vejce, 20 g mléka, 180 g hladké mouky, 1,5 lžičky prášku do pečiva, 10 g citronové šťávy, 10 g koňaku, špetku soli a míchejte 1 min/rychlost 6.
- Polovinu těsta nalijte do vymazané formy. K druhé polovině v mixovací nádobě přidejte 20 g kakaového prášku, 60 g čokolády a míchejte 4 sek/rychlost 4.
- Tmavé těsto rozetřete na světlé těsto ve formě a vidličkou lehce promíchejte obě dvě vrstvy spirálovými tahy, abyste získali mramorovaný efekt. Formu na bábovku dobře přikryjte alobalem a rohy přehněte. Pokud má forma uprostřed otvor, udělejte ho v tomto místě i do alobalu, aby mohla zespodu nahoru proudit pára. Formu umístěte do Varoma mísy a uzavřete Varoma víkem.
- Do mixovací nádoby vložte 1000 g vody, uzvřete ji víkem a navrch umístěte uzavřenou Varoma mísu. Nyní vařte v páře 60 min/Varoma/rychlost 1.
- Sundejte Varoma místu, položte formu na rošt, nechte mírně vychladnout a bábovku vyklopte z formy.
Bábovku můžete podávat teplou nebo studenou a v případě chuti ji můžete pocukrovat moučkovým cukrem.
Tip
Mramorovou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem.
_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?