thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
10min
Celkový čas
1h 10min
porce/procí
10 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Francouzská mramorová bábovka ve Varomě

  • trochu másla na vymazání formy
  • 220 g cukru
  • 1/2 vanilkového lusku, (nebo extraktu)
  • 120 g másla, na kousky (cca 2 cm)
  • 4 kusy vejce
  • 20 g Mléka
  • 180 g hladké mouky
  • 1,5 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 10 g citrónové šťávy
  • 10 g koňaku, (volitelně)
  • 1 špetka soli
  • 20 g kakaového prášku, neslazeného
  • 60 g hořké čokolády, nalámané na kousky
  • 1000 g vody

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Připravte si formu na bábovku, která pasuje do Varoma mísy a vymažte ji máslem.
  2. Do mixovací nádoby dejte 220 g cukru, 1/2 vanilkového lusku a drťte na prášek 20 sek/rychlost 10.
  3. Přidejte 120 g másla, 4 vejce, 20 g mléka, 180 g hladké mouky, 1,5 lžičky prášku do pečiva, 10 g citronové šťávy, 10 g koňaku, špetku soli a míchejte 1 min/rychlost 6.
  4. Polovinu těsta nalijte do vymazané formy. K druhé polovině v mixovací nádobě přidejte 20 g kakaového prášku, 60 g čokolády a míchejte 4 sek/rychlost 4.
  5. Tmavé těsto rozetřete na světlé těsto ve formě a vidličkou lehce promíchejte obě dvě vrstvy spirálovými tahy, abyste získali mramorovaný efekt. Formu na bábovku dobře přikryjte alobalem a rohy přehněte. Pokud má forma uprostřed otvor, udělejte ho v tomto místě i do alobalu, aby mohla zespodu nahoru proudit pára. Formu umístěte do Varoma mísy a uzavřete Varoma víkem.
  6. Do mixovací nádoby vložte 1000 g vody, uzvřete ji víkem a navrch umístěte uzavřenou Varoma mísu. Nyní vařte v páře 60 min/Varoma/rychlost 1.
  7. Sundejte Varoma místu, položte formu na rošt, nechte mírně vychladnout a bábovku vyklopte z formy.
    Bábovku můžete podávat teplou nebo studenou a v případě chuti ji můžete pocukrovat moučkovým cukrem.

Tip

Mramorovou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem.

_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Francouzská mramorová bábovka ve Varomě

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: