thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
26h 0min
porce/procí
30 kus/kusů
Úroveň
pokročilý

Ingredience & Porce

Lime ganache

  • 2 plátky želatiny, (10 g)
  • studená voda na namočení
  • 380 g zahuštěné smetany
  • 80 g limetkové šťávy, čerstvé
  • 110 g bílé čokolády, nasekané nadrobno

Sušenková drť

  • 130 g másla (nesoleného), na kousky
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g hnědého cukru
  • 200 g hladké mouky

Větrníčky

  • 60 g Mléka
  • 50 g vody
  • 50 g másla (nesoleného), na kousky
  • 1 špetka soli
  • 1/4 čajové lžičky moučkového cukru
  • 90 g hladké mouky
  • 3 kusy vejce, lehce rozšlehané

Na posypání

  • moučkový cukr

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Lime ganache
  1. 2 plátky želatiny vložte do misky, zalijte studenou vodou a namočte je na 10 minut nebo dokud nebudou měkké a pružné.
  2. Do mixovací nádoby dejte 190 g zahuštěné smetany, 80 g limetkové šťávy, poté zahřívejte 4 min/80°C/rychlost 2.
  3. Vyjměte želatinu z vody a jemně ji vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, vlože ji do mixovací nádoby, přidejte 110 g bílé čokolády, poté míchejte 20 sek/rychlost 2,5 nebo dokud se želatina a čokoláda nerozpustí.
  4. Přidejte zbývajících 190 g zahuštěné smetany a míchejte 5 sek/rychlost 3. Přelijte do mísy, zakryjte potravinovou fólií a chlaďte v lednici 3 hodiny, přes noc, nebo dokud nebude ganache dostatečně pevná, aby ztuhla. Vyčistěte a osušte mixovací nádobu.
  5. Sušenková drť
  6. Do mixovací nádoby dejte 130 g másla na kousky, 50 g moučkového cukru, 50 g hnědého cukru, 200 g hladké mouky a míchejte 30 sek/rychlost 4 nebo dokud se ingredience nezačnou shlukovat a tvořit těsto, dávejte pozor, abyste směs nepřemíchali.
  7. Přeneste těsto na velký plech (vyložený pečicím papírem), jemně z něj vytvarujte kouli, kterou zploštěte na kolo. Navrch položte další velký list pečicího papíru a vyválejte na tloušťku 5 mm. Těsto na sušenky dejte na 30 minut do mrazáku nebo dokud nebude dostatečně pevné, aby se dalo krájet. Vyčistěte a osušte mixovací nádobu. Mezitím pokračujte v receptu.
  8. Větrníčky
  9. Do mixovací nádoby vložte 60 g mléka, 50 g vody, 50 g másla na kousky, špetku soli, 1/4 lžičky moučkového cukru a vařte 2 min/85°C/rychlost 1 nebo dokud se máslo nerozpustí.
  10. Přidejte 90 g hladké mouky a míchejte 7 min/100°C/rychlost 2,5, bez odměrky. Nechte v mixovací nádobě vychladnout, dokud směs nedosáhne 55 °C (cca 10 minut). Stěrkou otřete stěny a dno mixovací nádoby.
  11. Nyní mixujte Mixování"Mixování" /rychlost 2,5, bez odměrky, přidejte 3 rozšlehané vejce otvorem ve víku mixovací nádoby.
  12. Po přidání posledního vejce míchejte 30 sek/rychlost 3, bez odměrky. Nechte vychladnout v mixovací nádobě. Pokračujte v receptu.
  13. Zpracování
  14. Předehřejte troubu na 180°C. Vyložte 2 pečicí plechy pečicím papírem a dejte stranou.
    Vyjměte sušenkové těsto z mrazáku. Pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví (4 cm) vykrajujte kolečka.
  15. Směs na větrníčky vložte do sáčku s hladkou tryskou (1 cm) a poté na připravené plechy na pečení vytlačte kuličky velikosti vlašského ořechu vzdálené 5 cm od sebe. Na každý větrníček položte kolečko sušenky. Pečte 18 minut (180 °C) nebo dokud nebudou nafouknuté a křupavé.
  16. Snižte teplotu trouby na 140 °C a pečte dalších 10 minut. Vyjměte pečivo z trouby a pomocí hrotu malého ostrého nože udělejte ve spodní části každého větrníčku malý otvor. Nechte zcela vychladnout.
  17. Vložte limetkový ganache do čistého sáčku vybaveného hladkou tryskou (1 cm). Vložte špičku trysky do otvoru v každém větrníčku a naplňte ho limetkovou ganache. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Tip

Ganache i větrníčky si můžete připravit předem a v den podávání pak naplnit větrníčky limetkovou ganache. Limetková ganache vydrží v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny. Zbylé větrníčky lze zmrazit až na 3 měsíce. Větrníčky můžete upéct 1 den předem. Odležením změknou, ale lze je v troubě opéct cca. 10 minut na 180 °C (před plněním vychlaďte).
_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Větrníčky „choux“ s limetkovou ganache

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: