- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
Lime ganache
- 2 plátky želatiny, (10 g)
- studená voda na namočení
- 380 g zahuštěné smetany
- 80 g limetkové šťávy, čerstvé
- 110 g bílé čokolády, nasekané nadrobno
Sušenková drť
- 130 g másla (nesoleného), na kousky
- 50 g moučkového cukru
- 50 g hnědého cukru
- 200 g hladké mouky
Větrníčky
- 60 g Mléka
- 50 g vody
- 50 g másla (nesoleného), na kousky
- 1 špetka soli
- 1/4 čajové lžičky moučkového cukru
- 90 g hladké mouky
- 3 kusy vejce, lehce rozšlehané
Na posypání
- moučkový cukr
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 2 plátky želatiny vložte do misky, zalijte studenou vodou a namočte je na 10 minut nebo dokud nebudou měkké a pružné.
- Do mixovací nádoby dejte 190 g zahuštěné smetany, 80 g limetkové šťávy, poté zahřívejte 4 min/80°C/rychlost 2.
- Vyjměte želatinu z vody a jemně ji vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, vlože ji do mixovací nádoby, přidejte 110 g bílé čokolády, poté míchejte 20 sek/rychlost 2,5 nebo dokud se želatina a čokoláda nerozpustí.
- Přidejte zbývajících 190 g zahuštěné smetany a míchejte 5 sek/rychlost 3. Přelijte do mísy, zakryjte potravinovou fólií a chlaďte v lednici 3 hodiny, přes noc, nebo dokud nebude ganache dostatečně pevná, aby ztuhla. Vyčistěte a osušte mixovací nádobu.
- Do mixovací nádoby dejte 130 g másla na kousky, 50 g moučkového cukru, 50 g hnědého cukru, 200 g hladké mouky a míchejte 30 sek/rychlost 4 nebo dokud se ingredience nezačnou shlukovat a tvořit těsto, dávejte pozor, abyste směs nepřemíchali.
- Přeneste těsto na velký plech (vyložený pečicím papírem), jemně z něj vytvarujte kouli, kterou zploštěte na kolo. Navrch položte další velký list pečicího papíru a vyválejte na tloušťku 5 mm. Těsto na sušenky dejte na 30 minut do mrazáku nebo dokud nebude dostatečně pevné, aby se dalo krájet. Vyčistěte a osušte mixovací nádobu. Mezitím pokračujte v receptu.
- Do mixovací nádoby vložte 60 g mléka, 50 g vody, 50 g másla na kousky, špetku soli, 1/4 lžičky moučkového cukru a vařte 2 min/85°C/rychlost 1 nebo dokud se máslo nerozpustí.
- Přidejte 90 g hladké mouky a míchejte 7 min/100°C/rychlost 2,5, bez odměrky. Nechte v mixovací nádobě vychladnout, dokud směs nedosáhne 55 °C (cca 10 minut). Stěrkou otřete stěny a dno mixovací nádoby.
- Nyní mixujte "Mixování" /rychlost 2,5, bez odměrky, přidejte 3 rozšlehané vejce otvorem ve víku mixovací nádoby.
- Po přidání posledního vejce míchejte 30 sek/rychlost 3, bez odměrky. Nechte vychladnout v mixovací nádobě. Pokračujte v receptu.
- Předehřejte troubu na 180°C. Vyložte 2 pečicí plechy pečicím papírem a dejte stranou.
Vyjměte sušenkové těsto z mrazáku. Pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví (4 cm) vykrajujte kolečka. - Směs na větrníčky vložte do sáčku s hladkou tryskou (1 cm) a poté na připravené plechy na pečení vytlačte kuličky velikosti vlašského ořechu vzdálené 5 cm od sebe. Na každý větrníček položte kolečko sušenky. Pečte 18 minut (180 °C) nebo dokud nebudou nafouknuté a křupavé.
- Snižte teplotu trouby na 140 °C a pečte dalších 10 minut. Vyjměte pečivo z trouby a pomocí hrotu malého ostrého nože udělejte ve spodní části každého větrníčku malý otvor. Nechte zcela vychladnout.
- Vložte limetkový ganache do čistého sáčku vybaveného hladkou tryskou (1 cm). Vložte špičku trysky do otvoru v každém větrníčku a naplňte ho limetkovou ganache.
Podávejte posypané moučkovým cukrem.
FB/IG skupina: Thermomix vytvořené recepty[/i]
Lime ganache
Sušenková drť
Větrníčky
Zpracování
Tip
Ganache i větrníčky si můžete připravit předem a v den podávání pak naplnit větrníčky limetkovou ganache. Limetková ganache vydrží v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny. Zbylé větrníčky lze zmrazit až na 3 měsíce. Větrníčky můžete upéct 1 den předem. Odležením změknou, ale lze je v troubě opéct cca. 10 minut na 180 °C (před plněním vychlaďte).
_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře