Fórum Brazilská kuchyně

Vlastní vyhledávání
Filtr

  • omezit na
  • datum

Zavřít
Seřadit podle:
Počet výsledků na stránku:

3 příspěvků | Poslední odpověďsort

Zdravím, hledám recept na Brazilské kuličky, bohužel nemohu najít po malování kuchařku. Poradíte prosím? Vařilo se tam salko s kakaem nebo čokoládou, pak se obalovaly v nastrouhané čokoládě.


Brazílie, země karnevalů, nespoutané zábavy a hlavně vynikajících pokrmů, které se nesou v duchu národní historie  a příhodných klimatických podmínek. Pět velkých regionů, každý se svými charakteristickými znaky, lze identifikovat již pohledem na mapu Brazílie. Na severu se rozprostírá amazonský prales, jehož obrovská biodiverzita poskytuje domorodým obyvatelům ryby, kořenovou zeleninu, para ořechy, palmy a stovky druhů tropického ovoce. Obdobou německého pokrmu eintopf je ve zdejších podmínkách Caruru do Pará, což je jídlo vařené v jednom hrnci, skládající se ze sušených krevet, okra (jedlého ibišku), cibule, rajčat, koriandru a oleje dende (olej z červené palmy).

Pojedeme-li na severovýchod, dostaneme se do regionu, který je specifický chovem dobytka a pěstování cukrové třtiny, kakaa a chovem koz. V Brazílii můžete ochutnat kuchyni, která je ovlivněna mnoha různými kulturami, např. ve státě Bahia je intenzivně cítit vliv africké a portugalské kuchyně. Obecně se dá říci, že většina receptů se skládá z hovězího a vepřového masa, ryb, kukuřice, sóji,rýže, fazolí, tropického ovoce a měkkých sýrů. V nejkosmopolitnějších regionech Rio de Janeiro a São Paulo jsou velmi populární grilované pokrmy a tzv. feijoada (nasolené vepřové a hovězí maso, rýže a dušené černé fazole). 

Nejlepší bude, když si koupíte letenku, sbalíte kufr s příborem a pojedete si vychutnat tuto pestrou jihoamerickou kuchyni.