Fórum Kuchyně Velké Británie
Moderní britská kuchyně se naplno rozvinula až v 70. letech minulého století a dodnes si získala mnoho fanoušků po celém světě. Britští kuchaři připravují jídla kombinací tradičních britských receptů a moderních inovací i s ohledem na multikulturní orientaci země. Mnoho moderních britských pokrmů je ovlivněno kuchyní středomořskou a nejnověji také kuchyněmi Středního východu, jižní Asie, východní Asie a jihovýchodní Asie. Tradiční vliv středoevropské a severní kuchyně pod tímto tlakem slábne. Všimnout si těchto změn můžeme například sledováním populárních kuchařských celebrit v jejich televizních vystoupení – Gordon Ramsay, Nigella Lawson a samozřejmě nesmí chybět Jamie Oliver. V repertoáru těchto šéfkuchařů většinou nenaleznete typické recepty, jako je ryba s hranolky (Fish & Chips ), nedělní pečeni, steak a ledvinkový koláč, stejně jako pokrm klobása s rozmačkanými brambory (Bangers & Mash). Je úsměvné, že typicky indický recept Kuře Tikka Masala je považován za „opravdový národní pokrm“ – suchý britský humor prostě nezná hranic. "Enjoy your meal!"
Věděli jste, že: sendvič pochází z 18. století od hraběte Johna Montagua z britského hrabství Sandwich. Za tímto pokrmem stála lenost hraběte, když nařídil svému sluhovi, aby vložil plátek masa mezi dva chleby, které bude možné držet v ruce, aby jako vášnivý karbaník nemusel kvůli jídlu odkládat karty.