Fórum Mexická kuchyně
Mexiko je jednou z nejdůležitějších destinací globální kuchyně, která v sobě snoubí chutě všech zemí světa a obohacuje je o své typické ingredience. I ten nejnáročnější strávník si v Mexiku přijde na své. Každý jednotlivý region vyniká přípravou typických pokrmů, které samozřejmě obsahují lokální suroviny.
Ve městě Guadalajara, nacházejícím se ve státě Jalisco, budete mít možnost ochutnat vynikající tortas abogadas („utopené sendviče“), naplněné vepřovým masem a rajčatovou salsou. V Yucatánu narazíte na papadzules, což jsou tortily plněné omáčkou z dýňových semínek a míchanými vejci, které se běžně namáčí v omáčce z rajčat, chilli papriček, cibule a másla. Veracruz nabízí gurmánům ochutnávku pokrmu z rýže, který je zde známý pod názvem arroz tumbada („rozložená rýže“), podávaný s čerstvými mořskými plody. Encacabuatado, tedy pokrm z hovězího masa s arašídovou omáčkou, je místní specialitou v Guanajuato. Na pokrm machaca tacos, obsahující sušené maso a vejce, narazíte zejména na severu země, zatím co na jihu si můžete pochutnat na různých druzích husté zelené chilli omáčky, zvané mole.
Všichni už jsou v Mexiku, buenos días, já taky jdu…