Fórum Německá kuchyně
Knedlíková bitva je tradiční středoevropská záležitost mezi Čechy, Rakušany a Němci. Již několik století se mezi sebou přeme, kdo vlastně přišel jako první s tímto originálním pokrmem. Nebudeme čeřit vodu v této při a místo toho si řekneme pár zajímavých informací o německé kuchyni.
Když přemýšlíme o mezinárodní kuchyni, není Německo obvykle první zemí, která by se nám vybavila jako první. Německé jídlo je stále podceňováno, přitom od Severního moře až po Alpy je mnoho vynikajících produktů, které naleznou využití v tradiční místní kuchyni a některé se uplatnily i v celonárodní kuchyni.
Jedním z pokrmů, který je velmi dobře známý Čechům, je knedlík, nebo-li německy knödel. Dopřát si můžete knedlíky ovocné, bramborové nebo houskové, karlovarské a bavorské, knedlíky plněné škvarkami, masem, zeleninou. Existuje mnoho variací a postupů, a proto i zde platí, co kuchař, to originální knedlík. "Guten Appetit!"