Fórum Portugalská kuchyně
Ačkoliv Portugalsko patří k jedním z nejmenších zemí v Evropě, nejen po gastronomické stránce má rozhodně co nabídnout.
Geografické podmínky jasně předurčují značnou konzumaci ryb, mořských plodů, olivového oleje a cereálií na jihu země, stejně tak jako vepřového, zeleniny a dalších potravin vypěstovaných na zahrádkách. Tradiční portugalské cukrovinky pocházejí z doby před více než sedmi stoletími, a jsou tak důkazem přetrvávající kvality těchto zvyků a tradic.
Treska, o níž Portugalci tvrdí, že ji umí vařit na tisíce různých způsobů, a loví již více než 500 let v severním Atlantiku, je další z kulinářských ikon. Jídla jako Cozido à Portuguesa (vařené maso s klobásou a zeleninou), Caldeirada de Peixe (portugalský rybí guláš), Sardinhas Assadas (sardinky grilované na dřevěném uhlí), Feijoada (portugalský fazolový guláš), Cabrio Assado (pečené kůzle) nebo Alheira (chléb a česneková klobása) jsou klasickými příklady portugalské kuchyně.
Recepty portugalské kuchyně jsou vážně skvělé a rozhodně stojí za zkoušku.