Fórum Ruská kuchyně
Vzhledem k tomu, že Rusko je velmi rozlehlá země, mnoho oblastí je vystaveno extrémně nízkým teplotám. Tradiční ruská kuchyně proto upřednostňuje vydatné pokrmy plné energie, jejichž základem jsou brambory, chléb, vejce, maso a máslo. Zelí, mléko, kysaná smetana, tvaroh, houby, sádlo, okurky, rajčata, jablka, ovocné bobule, med, cukr, sůl, česnek a cibule jsou také populárními ingrediencemi ruských receptů.
Každý region má v této obrovské zemi svá vlastní jídla, ale polévky hrají v ruském jídelníčku hlavní roli od severu na jih a západu na východ. Nejznámějšími polévkami jsou shchi, borscht, ukha, rassolnik, solyanka, botvin, okroshka a teur.
Všechny vypěstované plodiny jsou životně důležité a závisí na nich mnoho lidí. V Rusku pěstují žito, pšenice, ječmen a kukuřice. Již od nepaměti umí místní lidé mlít zrní a ovládají také tajemství kvašení těsta pomocí kvasnic. Obiloviny jsou zde základem mnoha pokrmů – pirog, pirozhki, kulebiaki, rasstegai, bliny, oladi daugh, a samozřejmě mnoho dalších. Typické pro ruskou kuchyni jsou také jídla z cereálií a sušené zeleniny, jako například krupa, různé druhy kasha, zapekanka a krupeiniki, blini a ovesné kiseli, stejně jako jídla z vařené čočky.
Ruská kuchyně je vzhledem k historickému vývoji velmi blízká té naší, a proto vám bude i chutnat.