Doba přípravy
45min
Celkový čas
2h 45min
porce/procí
10
porce/porcí
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
TĚSTO
- 20 kusů sušenek OREO, (cca 213 g)
- 120 g másla (nesoleného), na kousky
- 200 g hladké mouky
- 120 g plnotučného mléka
- 60 g cukru, krupice
- 1 kus vejce, velikost "L"
NA SMAŽENÍ
- olej, na smažení
K OBALENÍ
- 6 polévkových lžic cukru, krupice
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
SMETANOVÝ DIP
- 200 g smetany, min. 30% tuku, vychlazené
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Ze všech sušenek odstraňte měkký bílý střed a odložte ho stranou.
- Do mixovací nádoby vložte 15 sušenek Oreo (bez náplně) a drťte 5 sek./rychlost 10.
- Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby a opět drťte 5 sek./rychlost 10.
- Přidejte 120 g másla (na kousky), 200 g hladké mouky, 60 g cukru, na víko (místo odměrky) umístěte ochranu proti rozstřikování a vařte 2 min/100°C/rychlost 2.
- Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby, na víko (místo odměrky) umístěte ochranu proti rozstřikování a opět vařte 4 min/100°C/rychlost 2.
- Přidejte 1 kus vejce velikosti "L", na víko položte odměrku a mixujte 5 sek/rychlost 5.
Dejte stranou k vychladnutí. - Pečicí plech vyložte pečicím papírem.
Připravte si pekařský sáček se špičkou ve tvaru hvězdy a vložte do něj čokoládové těsto.
Na připravený plech vložte vytvořené churros a dejte na hodinu zmrazit.
Vyčistěte mixovací nádobu. - Do velké a vysoké pánve nalijte dostatek oleje a smažte churros při 180 °C - 190 °C po dobu 2 minut. Osmažené churros přendejte na papírovou utěrku, aby okapaly.
- V malé misce smíchejte 6 polévkových lžic cukru a 1/2 čajové lžičky mleté skořice.
- Osmažené churros ve směsi cukru a skořice postupně obalte, poté dejte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte odložené měkké středy z OREO sušenek, 200 g smetany ke šlehání a mixujte 10 sek/rychlost 5 nebo dokud nedosáhnete krémové konzistence.
- Churros podávejte s připravenou slazenou smetanou.
- Sledujte FB/IG skupinu:
Thermomix vytvořené recepty - Popište zde přípravné kroky receptu
TĚSTO
SMAŽENÍ
OBALOVÁNÍ
SMETANOVÝ DIP
Tip
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Party
Narozeniny dětí
Piknik
Snídaně
Brunch
Odpolední čaj
Smažení
Fritování
Dezert
Cukroví
Sušenky/cookies
Pečivo
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře