- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
Pagáče s medvědím česnekem
- 100 g Mléka
- 1 čajová lžička cukru
- 21 g čerstvého droždí, (polovina kostky)
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla
- 150 g tvarohu
- 3 čajové lžičky soli
- 150 g zakysané smetany
- 2 vejce, (jedno na potření)
- 20 lístků medvědího česneku, nasekané (může být i víc)
- sezamová semínka, na posypání (volitelně)
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte 100 g mléka, 1 čajovou lžičku cukru, 21 g čerstvého droždí a nechte vzejít kvásek 2 min./37°C/rychlost 1.
Kvásek přendejte do misky a odložte stranou, mixovací nádobu vypláchněte. - Do mixovací nádoby vložte 1 vejce, 150 g zakysané smetany a šlehejte 30 sek./rychlost 4.
Směs přendejte do misky a odložte stranou, mixovací nádobu vypláchněte a osušte. - Do mixovací nádoby vložte 500 g hladké mouky, 2 čajové lžičky soli, 250 g másla, 150 g tvarohu a mícháme 30 sek./rychlost 5.
- Přidejte odloženou směs s vejcem a kvásek.
Nyní hněťte těsto 3 min./"Těsto" .
- Vzniklé těsto by mělo být tuhé.
Dejte ho na 1 hodinu do chladničky. - Po hodině těsto vytáhěte a rozválejte na pomoučněném vále na cca 1,5 cm silnou placku.
Tu posypte nasekanými 20 lístky medvědího česneku, přeložte placku na půl, znovu na půl a ještě jednou na půl.
Takto těsto překládejte a vyvalejte 3x. - Troubu si předehřejte na 200 °C.
- Nyní těsto finálně rozválejte na placku o síle cca 2 cm.
Pomocí kulatého vykrajovátka (nebo třeba hrnku) vykrájejte kolečka.
Kolečka dávejte na plech vyložený pečicím papírem (nechte rozestupy). - V misce si vidličkou rozšlehejte 1 vejce a kolečka jím potřete.
Dejte do trouby a pečte 18 minut při teplotě 200 °C. - Před podáváním nechte vychladnout, nejlepší jsou vlažné.
Dobrou chuť. - FB/IG skupina: Thermomix vytvořené recepty
Tip
Medvědí česnek je jemný, pokud chcete výraznou česnekovou chuť, můžete do těsta zapracovat i nasekané stroužky klasického česneku.
Pagáče jsou ideální na promazání pestem z medvědího česneku, nebo třeba máslem, můžete je i naplnit (šunka, sýr, rajčata).______________________________
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře