thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
5h 50min
porce/procí
8 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Ingredience

  • 100 g Mléka
  • 350 g vody
  • 10 g čerstvého droždí
  • 400 g hladké mouky
  • 60 g sádla
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě mletého černého pepře
  • 150 g vařené šunky, na kostičky
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 80 g sýru 45 %, nakrájeného na kostičky
  • 20 g Parmezánu, strouhaného
  • 5 g oleje na vymazání
  • 1 čajová lžička kyseliny citronové, nebo citronové šťávy

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    KVÁSEK
  1. Do mixovací nádoby vložte 100 g mléka, 100 g vody a 10 g čerstvého droždí a tvořte kvásek: 3 min./37°C/ rychlost 2.
  2. TĚSTO
  3. Přidejte 400 g hladké mouky, 60 g sádla, 1 špetku soli, 1 špetku pepře a hněťte: 3min./Těsto"Těsto" . Měli byste získat elastické a tvarovatelné těsto (viz Tip). Vyčistěte mixovací nádobu.
  4. KYNUTÍ
  5. Těsto přendejte do olejem vymazané Varoma mísy, přikryjte víkem, do mixovací nádoby vložte 250 g vody, 1 lžičku kyseliny citronové a nechte kynout fermentací 120 min./Fermentování"Fermentování" , dokud nezdvojnásobí svůj objem (cca 2 hodiny).
  6. PŘÍPRAVA
  7. Plech vyložte pečicím papírem. Vykynuté těsto přendejte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a válečkem rozválejte na obdélník přibližně 50x30 cm.
  8. Vyválené těsto posypte 150 g šunky, 100 g slaniny, 80 g Eidamu a posypte ho strouhaným 20 g parmezánu. Těsto srolujte po delší straně, roládu nakrájejte na 8 kousků (každý asi 8 cm širokýtmrc_emoticons.;) a položte je na plech s dostatečným rozestupem.
    Zakryjte potravinářskou fólií a nechte znovu kynout alespoň 2 hodiny.
  9. Troubu předehřejte na 180 °C.
    Odstraňte průhlednou fólii a pečte ve vyhřáté troubě asi 40-45 minut (180 °C), dokud nejsou zlatavě hnědé.
    Opatrně vyjměte plech z trouby a podávejte horké nebo teplé.

Tip

Pokud chcete plnou italskou variantu s původními ingrediencemi, použijte místo droždí "lievito di birra fresco" (italské pivovarské kvasnice), místo hladké mouky "farina tipo 1 + q.b.", místo šunky "prosciutto cotto a cubetti", místo slaniny " pancetta a cubetti", místo Eidamu " Provolone piccante a cubetti" a jako Parmezán " Parmigiano reggiano grattugiato".

Pokud je těsto příliš měkké nebo příliš tvrdé, přidejte po troškách mouku nebo vodu a hněťte: 30/těsto, dokud nezískáte pružné těsto.

Neapolské sendviče se velmi dobře uchovávají ve vzduchotěsných plastových sáčcích na potraviny po dobu 1-2 dnů v chladničce. Před podáváním rozehřejte v horké troubě, aby znovu získaly svou původní vůni.

_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

NEAPOLSKÉ PANINI

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo