- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
TĚSTO
- 225 g cukru, moučka, (bílý)
- 225 g másla (nesoleného), pokojové teploty (+ trocha na vymazání formy)
- 4 kusy velké vejce, pokojové teploty
- 1 kus citrónová kůra, z jednoho citronu
- 225 g hladké mouky, (+ trocha n vymazání formy)
- 12 g kypřicí prášek do pečiva, (1 balíček)
SIRUP
- 50 g cukru, moučka, (bílý)
- 50 g citrónové šťávy
POLEVA
- 250 g cukru, moučka, (bílý)
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce Mléka
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Troubu předehřejte na 175 °C.
Formu na bochník (viz Tip) vymažte máslem a vysypte hladkou moukou. - Do mixovací nádoby vložte 225 g cukru, 225 g másla a šlehejte 2 min./rychlost 4.
- Přidejte 4 vejce, kůru z 1 citronu, 225 g hladké mouky, 12 g kypřícího prášku do pečiva a šlehejte 2,5 min./rychlost 4.
- Stěrkou setřete stěny mixovací nádoby a znovu šlehejte 2,5 min./rychlost 4.
- Vzniklé těsto nalijte do formy a vložte do trouby vyhřáté na 175 °C (spodní a horní ohřev).
Pečte 45-55 minut (průběžně těsto testujte, jestli je hotové - viz Tip).
Mezitím dobře umyjte mixovací nádobu a připravte si Sirup v dalším kroku. - Do čisté mixovací nádoby vložte 50 g cukru, 50 g citronové šťávy a rozpouštějte 2 min./50°C/rychlost 4.
- Upečené těsto ve formě vyndejte z trouby a odložte na mřížku.
Sirup nalijte na stále horké a nechte vše ve formě na mřížce zcela vychladnout. - Do mixovací nádoby vložte 250 g cukru, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci mléka a vytvořte polevu 1 min./rychlost 4.
- Pokud je směs příliš suchá a není to tekutá poleva, přidejte ještě trošku citronové šťávy a mléka a znovu pusťte 1 min./rychlost 4.
- Tekutou polevu mléčné barvy nalijte na již vychladlou a z formy vyklopenou buchtu.
- HOTOVO a DOBROU CHUŤ!
TĚSTO
SIRUP
POLEVA
Tip
Můžete použít nejen formu na bochník, ale třeba formu na bábovku, srnčí hřbet, nebo biskupský chlebíček.
Pokud nemáte moučkový cukr, použijte cukr krystal/krupici, jen ji nadrťte na začátku před zahájením přípravy, když je mixovací nádoba ještě suchá. Nadrťe všech 525 g cukru rozdělených na dvě várky (každá 262,5 g) a každou drťte 25 sek./rychlost 10.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?