thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
20 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Těsto

  • 300 gramů hladká špaldová mouka, prosátá
  • 70 gramů erythritol/cukr, moučka
  • 0,5 čajová lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kusy žloutky, 1 bílek na potření
  • 150 gramů máslo, pokojové teploty
  • 3 polévková lžíce mléko

Náplň

  • 500 gramů jablka
  • 1 čajová lžička skořice, mletá
  • 50 gramů rozinek
  • 50 gramů vlašské ořechy, nalámané

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Příprava moučkového cukru
  1. Erythritol (nebo cukr) vložíme do suché nádoby, poté manuálně nastavíme rychlost 10, čas 20 sek, spustíme otočením ovladače. Jakmile se mletí dokončí necháme nádobu uzavřenou alespoň dvě minuty než klesne jemný prášek. Sama připravuji moučkový cukr zhruba z celkového množství 200-250 g a zbytek uchovávám ve vzduchotěsné nádobě. Při mletí používám papírovou utěrku, kterou vložím mezi odměrku a víko. Z nádoby mi tak neunikne ani smítko jemného prášku.

  2. Příprava těsta
  3. Pokud si připravuji jen 70 g moučkového erythritolu/cukru v nádobě, pokračuji přidáním do nádoby 300 g proseté hladké špaldové mouky, ½ čl kypřicí prášek, 2 žloutky, 3 pl mléka a 150 g másla na kostky. Nastavíme funkci těsta na 1,5-2 min a otočíme ovladačem pro start. Těsto by mělo být kompaktní, ale přesto zůstane trochu drobivé. Pokud se zdá drobivé hodně, proces zopakujte. Těsto přendáme na vál a zpracujeme rukou. Těsto zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odležet v lednici.

  4. Příprava náplně
  5. Mezitím z 0,5 kg jablek odstraníme jadřince. Do mixovací nádoby vložíme na čtvrtky nakrájená jablka, zvolíme program - Sekání, vybereme: ….. K nasekaným jablkům přidáme 1 čl skořicí, 50 g rozinkami a nalámanými 50 g vlašskými ořechy ořechy. Promícháme ručně, nebo zapneme na 10 sek/zpětný chod/rychlost 2.

  6. Zpracování a pečení
  7. Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na pomoučeném válu vyválíme do placky. Formu vyložíme pečícím papírem a těsto válečkem přeneseme do formy. Obložíme připravenou jablečnou směsí a zakryjeme plackou z druhé poloviny těsta. Propícháme vidličkou, aby unikala pára, potřeme 1 vyšlehaným bílkem a pečeme při 170 °C 30 minut. Necháme vychladnout.

Tip

Pokud máte kyselá jablka, tak je můžete dosladit vanilkovým cukrem. tmrc_emoticons.)

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

FIT Křehký jablečný koláč

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?