Ingredience & Porce
Těsto
- 350 gram hrubá mouka
- 250 gram tvaroh polotučný, vanička
- 50 gram máslo
- 1 kus vejce
Ostatní
- 1000 gram švestka
- 2 polévková lžíce citrónová šťáva
- 2 polévková lžíce erythritol
- 500 gram tvaroh, tvrdý na strouhání
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Švestky umyjeme, odstraníme pecky a přepůlíme.
- Do mixovací nádoby vložíme na kousky 500 g tvrdého tvarohu na strouhání (můžeme množství rozdělit a připravovat zvlášť podle servírovaných porcí (1 porce pro dospělého člověka 100 g)). Sekáme 15 sek/rychlost 3. U poloviční dávky stačí poloviční čas. Tvaroh odložíme stranou.
- Do mixovací nádoby dáme 250 g tvarohu, 50 gramů másla,350 g hrubé mouky, 1 vejce a mícháme 15 sek/rychlost 4. Těsto přendáme stranou a necháme uležet zhruba 15 minut.
- Do mixovací nádoby nalijeme vodu a vaříme 15 min/Varoma/rychlost 1. Mezitím si připravíme vál. Těsto rozdělíme na 60 g porce, které vyválíme do placky, které následně naplníme ovocem. Knedlíky pokládáme rovnou do Varoma mísy a na Varoma tácek.
- Systém Varoma umístíme do pozice na víko mixovací nádoby a vaříme v páře 10 min/Varoma/rychlost 1.
- Do mixovací nádoby vložíme zbytek nakrájeného ovoce, přidejáme erythritol (dle chuti a sladivosti ovoce) a zakápneme 2 lžícemi citrónové šťávy. Rozmixujeme do konzistence, kterou si přejeme, já mám ráda, když je ovoce ještě na kousky. Mixujeme 10 sek/rychlost 5.
- Vaříme 5 min/90°C/rychlost 2.
- Knedlíky servírujeme s nastrouhaným tvarohem, polité švestkovým rozvarem. Na chuť můžeme polít lžící rozpuštěného ghí.
PŘÍPRAVA INGREDIENCÍ
PŘÍPRAVA TĚSTA
ŠVESTKOVÝ ROZVAR
Tip
Pokud chcete, aby Vás jídlo dostatečně zasytilo je třeba jej servírovat s dostatečným množství strouhaného tvarohu. Tvaroh je bohatým zdrojem bílkovin, a bílkoviny mají vysoký sytící efekt. Takto servírované knedlíky jsou nutričně vyvážené a mohou si je dovolit i lidé, kteří usilují o snížení váhy.
NENÍ ŠPATNÉ JÍDLO, ALE JEHO SKLADBA A MNOŽSTVÍ. KDO SE NEHÝBE, NEMLSÁ!
Více inspirace na mém profilu, sleduj mě, pochutnej si a zůstaň fit 🙂
Přidejte se do facebookové skupiny, dostávejte pravidelnou dávku inspirace a rad k jídelníčku a cvičení. Můžete se těšit na živá vysílání, videa, recepty, motivaci a cvičení.
Snadné vaření. Hubnutí bez diet a suplementů.
https://www.facebook.com/groups/458604081823392/
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?