Doba přípravy
15min
Celkový čas
1h 45min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Znojemská omáčka
- 200 gram slanina
- 2 kus vejce uvařené na tvrdo
- 1 kus cibule, velká
- 1 kostka masového bujónu
- 2 polévkových lžic hořčice, plnotučné
- 600 gram vepřová plec
- 6 kus kyselá okurka
- 30 gram oleje
- sůl, dle chuti
- pepř, mletý, dle chuti
- 40 gram hladká mouka
- 1 litr vody
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Vejce uvařte natvrdo klasicky ve vodě, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Odložte stranou.
- Popište zde přípravné kroky receptu
- Do mixovací nádoby vložte cibuli na dvě poloviny.
- "Mixování" Zvolte rychlost 6.
- Setřete stěrkou ze stěn nádoby dolů.
- Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.
- Přilijte 30g oleje.
- Nastavte 10 minut / 120 °C / rychlost 1.
- Mezitím si nakrájíme maso na kostky a osolíme, opepříme.
- Do nádoby přidejte osolené a opepřené maso nakrájené na kostky.
- Zapněte 15 minut / 120 °C / rychlost 1 / protisměrný pohyb (aby se maso nepoškodilo).
- Přidejte 1 l vody, 1 kostku Masoxu, 1 lžíci hořčice a nastavte 40 minut / 100 °C / rychlost 1 / protisměrný pohyb. "Zpětný chod"
- Do nádoby přidejte nakrájené okurky, druhou lžíci hořčice, nakrájená vajíčka a podle chuti trochu nálevu z okurek.
- Vařte dalších 10 minut / 100 °C / rychlost 1 / protisměrný pohyb."Zpětný chod"
- Popište zde přípravné kroky receptu
- V malé misce rozmíchejte hladkou mouku s trochou vody (nebo použijte hotovou tmavou jíšku).
- Přidejte ji do nádoby a nastavte 10 minut / 100 °C / rychlost 2 / protisměrný pohyb. "Zpětný chod"
- Ochutnejte a případně dochuťte solí nebo pepřem.
- Podávejte s rýží nebo knedlíkem.
1. Příprava vajec
2. Osmažení slaniny a cibule
3. Přidání masa
4. vaření omáčky
5. Přidání okurek a vajec.
6. Zahuštění omáčky
7. Dokončení omáčky
Tip
Pokud chcete výraznější chuť, přidejte více nálevu z okurek.
Pro jemnější konzistenci omáčky ji můžete krátce promixovat na rychlost 5, ale protisměrný pohyb se hodí pro zachování celistvosti masa.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře