thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
1h 45min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Znojemská omáčka

  • 200 gram slanina
  • 2 kus vejce uvařené na tvrdo
  • 1 kus cibule, velká
  • 1 kostka masového bujónu
  • 2 polévkových lžic hořčice, plnotučné
  • 600 gram vepřová plec
  • 6 kus kyselá okurka
  • 30 gram oleje
  • sůl, dle chuti
  • pepř, mletý, dle chuti
  • 40 gram hladká mouka
  • 1 litr vody

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    1. Příprava vajec
  1. Vejce uvařte natvrdo klasicky ve vodě, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Odložte stranou.
  2. Popište zde přípravné kroky receptu
  3. 2. Osmažení slaniny a cibule
  4. Do mixovací nádoby vložte cibuli na dvě poloviny.
  5. Mixování"Mixování" Zvolte rychlost 6.
  6. Setřete stěrkou ze stěn nádoby dolů.
  7. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.
  8. Přilijte 30g oleje.
  9. Nastavte 10 minut / 120 °C / rychlost 1.
  10. Mezitím si nakrájíme maso na kostky a osolíme, opepříme.
  11. 3. Přidání masa
  12. Do nádoby přidejte osolené a opepřené maso nakrájené na kostky.
  13. Zapněte 15 minut / 120 °C / rychlost 1 / protisměrný pohyb (aby se maso nepoškodilo).
  14. 4. vaření omáčky
  15. Přidejte 1 l vody, 1 kostku Masoxu, 1 lžíci hořčice a nastavte 40 minut / 100 °C / rychlost 1 / protisměrný pohyb. Zpětný chod"Zpětný chod"
  16. 5. Přidání okurek a vajec.
  17. Do nádoby přidejte nakrájené okurky, druhou lžíci hořčice, nakrájená vajíčka a podle chuti trochu nálevu z okurek.
  18. Vařte dalších 10 minut / 100 °C / rychlost 1 / protisměrný pohyb.Zpětný chod"Zpětný chod"
  19. Popište zde přípravné kroky receptu
  20. 6. Zahuštění omáčky
  21. V malé misce rozmíchejte hladkou mouku s trochou vody (nebo použijte hotovou tmavou jíšku).
  22. Přidejte ji do nádoby a nastavte 10 minut / 100 °C / rychlost 2 / protisměrný pohyb. Zpětný chod"Zpětný chod"
  23. 7. Dokončení omáčky
  24. Ochutnejte a případně dochuťte solí nebo pepřem.
  25. Podávejte s rýží nebo knedlíkem.

Tip

Pokud chcete výraznější chuť, přidejte více nálevu z okurek.


Pro jemnější konzistenci omáčky ji můžete krátce promixovat na rychlost 5, ale protisměrný pohyb se hodí pro zachování celistvosti masa.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Znojemská omáčka

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.