Doba přípravy
20min
Celkový čas
1h 30min
porce/procí
1
láhev/láhve
Úroveň
snadný
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
published: 01.12.2024
změněno: 01.12.2024
Ingredience & Porce
Pistáciový vaječný likér
- 150 g pistáciových oříšků, nesolených, (oloupané)
- 450 g plnotučného mléka
- 6 žloutků
- 250 g smetany ke šlehání, min. 30 % tuku
- 150 g cukru, (pokud máte radši sladší, dejte 200 g)
- 250 g bílého rumu, (ideálně karibský)
- 1 špetka potravinářského barviva, zeleného (volitelně)
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte 150 g nesolených pistácií (oloupaných) a drťte je 40 sek/rychlost 10. Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby.
- Přidejte 225 g plnotučného mléka, 50 g smetany ke šlehání a zahřívejte 10 min./70°C/rychlost 2,5.
Směs nechte v mixovací nádobě odpočívat 20 minut (nastavte si minutku na Thermomixu). - Směs přeceďte přes jemné síto, nebo plátno, čímž se odstraní drobné kousky. Poté ji přelijte zpět do mixovací nádoby.
- Přidejte zbývajících 225 g plnotučného mléka a zahřívejte 6 min./75°C/rychlost 3. Nyní směs přelijte do vhodné nádoby (větší sklenice, džbánek). Mixovací nádobu umyjte a ochlaďte studenou vodou.
- Do čisté a ochlazené mixovací nádoby umístěte metlu, přidejte 150 g cukru a 6 žloutků a šlehejte do světlé pěny 3 min./rychlost 3,5.
- Nyní spusťte míchání 2 min./rychlost 3 a postupně nalévejte odložené teplé pistáciové mléko. Poté odstraňte metlu.
- Směs vařte 20 min./80°C/rychlost 3, pak ji nechte vychladnout.
- Pistáciovou směs nyní 2-3x znovu přeceďte přes jemné síto, nebo plátno. Poté ji vraťte do mixovací nádoby.
- Přidejte zbývajících 200 g smetany ke šlehání a 250 g bílého rumu. Pokud chcete zelenější barvu, přidejte 1 špetku zeleného potravinářského barviva.
Směs nyní mixujte 30 sek./rychlost 10. - Likér je hotový, přelijte ho do vhodné uzavíratelné láhve a před podáváním nechte minimálně 24 hodin odležet v lednici, aby se chutě spojily. Do spotřebování uchovávejte v lednici. Před podáváním protřepejte.
Tip
Čím déle budete směs v kroku č. 7 vařit, tím bude výsledky likér hustší.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?