thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Doba přípravy
30min
Celkový čas
1h 20min
porce/procí
12 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

SUROVINY

  • 200 g hořké čokolády 70%
  • 170 g blanšírovaných mandlí
  • 140 g třtinový cukr
  • 140 g máslo
  • 15 g kakao, prášek
  • 5 kusů vejce
  • 1 polévková lžíce kakao, prášek, na posypání
  • špetka sůl

Vybavení

  • alobal
  • pečící papír
  • Dortová forma 24 cm
  • plech

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto
  1. Navažte si cukr a odložte stranou do misky
  2. Do mixovací nádoby vložte mandle a sekejte 10 sek/rychlost 5. Odložte stranou do misky
  3. Do mixovací nádoby vložte čokoládu a sekejte 10 sek/rychlost 5.

    Přidejte máslo a kakao a vařte 3 min/70°C/rychlost 2.

    Odložte stranou do misky.
  4. Do čisté a suché mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku, přidejte bílky a špetku soli a šlehejte 5 min/rychlost 4
  5. V mixovací nádobě ponechte metličku a do sněhu z bílků postupně otvorem ve víku přisypávejte cukr a poté postupně žloutky 2 min/rychlost 3.
  6. Do mixovací nádoby přidejte čokoládu a mandle. Míchejte 1,5 min/rychlost 1.

    Vyjměte šlehací metličku.
  7. Dno dortové formy o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem.

    Celou formu zabalíme do několika vrstev alobalu, aby do ní nenatekla voda. Dort budeme péct ve vodní lázni.

    Lze použít i silikonovou dortovou formu.
  8. Těsto nalijeme do formy, tu vložíme do hlubšího plechu, na který nalijeme vařící vodu do 1/3 výšky formy.
  9. Pečení
  10. Pečeme 50 minut na 180°C v horkovzdušené troubě.
  11. Po upečení sundáme z formy alobal, dort necháme vychladnout ve formě při pokojové teplotě.

    Následně formu s dortem dáme na 12 hodin do ledničky.

    Během chladnutí dort výrazně klesne a je možné, že popraská na povrchu.

    Před podáváním jej poprášíme kakaem.

Tip

Pokud chcete jemnější strukturu dortu bez kousků mandlí, nasekejte v kroku 2 mandle na drobno 8 sek/ rychlost 6.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Čokoládovo-mandlový dort

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: