thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
2h 0min
Celkový čas
2h 30min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Domácí burger houska

  • 500 g hladká mouka
  • 150 g mléko
  • 150 g vlažné vody
  • 2 čajové lžičky cukr
  • 20 g máslo
  • 1 kostka čerstvé droždí
  • 1 čajová lžička sůl
  • sezamová semínka, bílá
  • 1 kus vejce na potření

Hamburger

  • 600 g předního hovězího masa, nebo hovězího z krku
  • 1 kus rohlíku,housky, na strouhanku
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce ledové vody
  • 1 polévková lžíce olej, na opékání
  • sůl
  • pepř
  • 1 kus velké rajče
  • 1 kus ledový salát
  • 1 kus červená cibule na kolečka
  • 2 kusy kyselé okurky
  • kečup nebo hořčice

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Housky na burger
  1. 1.

    Do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" vložte droždí, vodu, mléko, cukr a máslo. Hřejte 2min/37°C/rychost 2.

  2. 2.

    Přidejte mouku, sůl a míchejte 2 min/rychlost 3.

  3. 3.

    Hněťte 5 min/ Těsto"Těsto" . Nechte těsto kynout 60 minut.

  4. 4.

    Vyndejte těsto na pomoučněný vál a vytvarujte cca 4 - 6 bochánků. Rozložte je na plech s pečícím papírem. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut kynout

  5. 5.

    Předehřejte si troubu na 200°C.

  6. 6.

    Vykynuté bochánky potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Pečte cca 20 minut.

  7. 7.

    Upečené housky necháme vychladnout, poté je můžeme rozkrojit a plnit.

  8. Hamburger
  9. 1.

    Do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" vložíme nakrájený rohlík a mixujeme 8 sek/ rychlost 9. Strouhanku odložíme stranou do misky.

  10. 2.

    Maso nakrájíme na kostky, cca 3 cm velké

  11. 3.

    Maso vložíme do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a mixujeme 15 sek/ rychlost 6.

  12. 4.

    Přidáme strouhanku, vodu a vejce a hněteme 1,5 min/ Těsto"Těsto"

  13. 5.

    Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte koule. Navlhčenýma rukama je uhlaďte a zploštěte na výšku 2cm. Uprostřed každé placky vymáčkněte důlek.

  14. 6.

    Rozehřejte pánev. Syrové burgery osolte a opepřete. Pánev vytřete trochou oleje, snižte teplotu a vložte burgery s cca 3cm rozestupy. Každý pečte 4 min po každé straně a pak ještě 1 min po první.

  15. 7.

    Rozkrojené housky opečte na řezné straně na suché pánvi. Na spodní stranu housky namažte kečup nebo hořčici, položte list salátu, přidejte plátek rajčete a na zeleninu položte opečené maso. Pokračujte s tenkými plátky cibule a okurky, zakryjte horním dílem housky a hned podávejte.

     

Tip

Doporučuji přidat do hamburgeru ještě plátek čedaru. Chutná s ním báječně. 

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Domácí šťavnatý hamburger

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?