
Ingredience & Porce
Vepřová žebra s BBQ marinádou
BBQ marináda
- 25 gramů sójové omáčky
- 2 čajové lžičky worcesterové omáčky
- 35 gramů medu
- 1,5 čajová lžička uzené papriky
- 2 stroužek česneku
- 10 gramů grilovacího koření
- 60 gramů kečupu
- 60 gramů plnotučné hořčice
- 2 snítky čerstvého tymiánu, pouze lístky
Žebra
- 1500 gramů vepřových žeber
- 1 čajová lžička soli
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Stěrka
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Hotovou marinádu přelijeme do misky a necháme odpočívat.
Do čisté nádoby nalijeme 1500g Vody. Žebra omyjeme pod tekoucí vlažnou vodou, osušíme a z obou stran mírně osolíme. Naskládáme žebra do Varoma mísy a na Varoma tácek a usadíme Varoma systém na nádobu. Vaříme 60min./Varoma/rychlost 2 - Žebra otočíme a pokračujeme ve vaření dalších 60min./Varoma/rychlost 2
Mezitím si zapneme troubu na 220°C a vyložíme si plech pečícím papírem. - Žebra předěláme na plech a potřeme BBQ marinádou ( nemusíme šetřit) a dáme do ředem rozehřáté trouby na 10 minut.
- Žebra otočíme, znovu potřeme BBQ marinádou a dáme do trouby na dalších 10 minut.
BBQ marináda
Tip
Podáváme s rozpečeným pečivem s bylinkovým máslem, nebo čerstě upečeným Skládaným bylinkovým chlebem
Já servíruji na prkénko a na to, vždy dám ještě Křen, Hořčici, salátek, kapary, kozí rohy atd..Záleží, kdo co má rád
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře