thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
2h 45min
porce/procí
6 láhev/láhve
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Jelení guláš

  • 450 gram cibule, na čtvrtky nakrájená
  • 4 stroužek česneku
  • 90-100 gram vepřového sádla
  • 100 gram anglické slaniny, nakrájené na kostičky 0,5x0,5 cm
  • 600 gram hovězí vývar
  • 20 gram gulášové papriky
  • 2 čajová lžička uzené papriky
  • 2 čajová lžička rajský protlak
  • 4 kus nové koření
  • 1 čajová lžička kmínu drceného, může být i celý
  • 1 čajová lžička rozmarýnu, sušeného, mletého
  • 1000 gram jelení plece
  • 2 polévková lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička sůl, jemná
  • 1 čajová lžička pepř, mletý
  • 2 lístek bobkového listu
  • 15 kusů pepře kuliček

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. přes noc maso naložte - 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, špetka granulovaného česneku a dejte do lednice.

  2. Knedlík - recept je v termomixu samostatně

  3. 450 gramů cibule na čtvrtky
    4 stroužky česneku


    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
    6 sek./rychlost 5

  4. setřete stěrkou dolů
    přidejte 90-100 gramů vepřového sádla

    vložte 100 gramů nakrájené anglické slaniny 0,5x0,5 cm
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
    restujte10 min./98°C//rychlost 1

  5. přidejte 1 kg jelení plece nakrájené na větší kusy 4x4 cm
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby

    restujte5 min./98°C//rychlost

  6. vložte 20 gramů gulášové papriky
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby

    restujte1 min./98°C//rychlost 1

  7. vložte 1 čajovou lžičku sušeného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 15 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 2 čajové lžičky rajského protlaku, 1 čajovou lžičku uzené papriky, 1 lžičku kmínu drceného nebo celého
    pokud máte kuličky jalovce, můžete vložit 3 kuličky jalovce-nemusí však být, guláš je chutný i bez jalovce.
    zalejte 600 gramů hovězího vývaru

    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
    vařte99 min./98°C/zpětný chod/rychlost 1

  8. dodejte sůl, pepř dle chuti
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby

    vařte30 min./98°C/zpětný chod/rychlost 1

  9. ihned podávejte s knedlíkem

Tip

přes noc maso naloženo - 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, špetka granulovaného česneku
knedlík je v receptech termomixu samostatně

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Jelení guláš

Vytisknout:

Komentáře

  • 14. května 2023 - 08:41

    vytvořeno 14.května 2023 - 6 porcí - na obědě děda s přítelkyní Jitkou - všem chutnalo, byla také polévka z Termomixu bramborová s kari - také výborná - změna byla pouze v tom, že místo brambor starých moučných byly dány brambory ranné.

Are you sure to delete this comment ?