Doba přípravy
15min
Celkový čas
2h 45min
porce/procí
6
láhev/láhve
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Jelení guláš
- 450 gram cibule, na čtvrtky nakrájená
- 4 stroužek česneku
- 90-100 gram vepřového sádla
- 100 gram anglické slaniny, nakrájené na kostičky 0,5x0,5 cm
- 600 gram hovězí vývar
- 20 gram gulášové papriky
- 2 čajová lžička uzené papriky
- 2 čajová lžička rajský protlak
- 4 kus nové koření
- 1 čajová lžička kmínu drceného, může být i celý
- 1 čajová lžička rozmarýnu, sušeného, mletého
- 1000 gram jelení plece
- 2 polévková lžíce olivový olej
- 1 čajová lžička sůl, jemná
- 1 čajová lžička pepř, mletý
- 2 lístek bobkového listu
- 15 kusů pepře kuliček
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- přes noc maso naložte - 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, špetka granulovaného česneku a dejte do lednice.
- Knedlík - recept je v termomixu samostatně
- 450 gramů cibule na čtvrtky
4 stroužky česneku
nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
6 sek./rychlost 5 - setřete stěrkou dolů
přidejte 90-100 gramů vepřového sádla
vložte 100 gramů nakrájené anglické slaniny 0,5x0,5 cm
nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
restujte10 min./98°C//rychlost 1 - přidejte 1 kg jelení plece nakrájené na větší kusy 4x4 cm
nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
restujte5 min./98°C//rychlost - vložte 20 gramů gulášové papriky
nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
restujte1 min./98°C//rychlost 1 - vložte 1 čajovou lžičku sušeného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 15 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 2 čajové lžičky rajského protlaku, 1 čajovou lžičku uzené papriky, 1 lžičku kmínu drceného nebo celého
pokud máte kuličky jalovce, můžete vložit 3 kuličky jalovce-nemusí však být, guláš je chutný i bez jalovce.
zalejte 600 gramů hovězího vývaru
nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
vařte99 min./98°C/zpětný chod/rychlost 1 - dodejte sůl, pepř dle chuti
nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
vařte30 min./98°C/zpětný chod/rychlost 1 - ihned podávejte s knedlíkem
Tip
přes noc maso naloženo - 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, špetka granulovaného česneku
knedlík je v receptech termomixu samostatně
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
vytvořeno 14.května 2023 - 6 porcí - na obědě děda s přítelkyní Jitkou - všem chutnalo, byla také polévka z Termomixu bramborová s kari - také výborná - změna byla pouze v tom, že místo brambor starých moučných byly dány brambory ranné.
Are you sure to delete this comment ?