thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Doba přípravy
20min
Celkový čas
3h 50min
porce/procí
--
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Rustikální bagety podle Vaňka

  • 370 gram ledové vody, voda + pár kostek ledu
  • 500 gram hladké mouky
  • 25 gram acceto balsamico crema, krémové balsamico
  • 12 gram čerstvého droždí
  • 12 gram soli
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 polévková lžíce hrubé mouky na podsypání, semolina

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Příprava těsta
  1. Do nádoby nalijte ledovou vodu. Přidejte mouku a aceto balsamico crema. Spusťte TěstoTěsto"Těsto" 3 minuty.

  2. Přidejte droždí a míchejte Mixování"Mixování" 6 minut / rychlost 3.

  3. Přidejte sůl a olivový olej Mixování"Mixování" 3 minuty / rychlost 3.

  4. Kynutí těsta
  5. Vznikne těsto žvýkačkové konzistence. Dejte ho kynout do olivovým olejem vymazané mísy posypte hrubou moukou a přikryté nebo uzavřené nechte kynout cca 2 hodiny. Objem těsta by se měl 3x zvětšit.

  6. Vytvoření baget a pečení
  7. Plech vyložte pečícím papírem. Vál posypte hrubou moukou. Těsto z krabice vylijte na vál a roztáhněte opatrně do tvaru obdélníku. Stěrkou rozdělte na 3 pruhy.

  8. Každý pruh spojte podélně k sobě do tvaru bagety. Zatočte a rychle přeneste na plech. Tvar nemusí být pravidelný.
    Posypte hrubou moukou, přikryjte utěrkou a nechte ještě 20-30 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 stupňů.

  9. Troubu zaroste nebo dejte dolů starý plech a do něj vodu. Vložte bagety a pečte 2 minuty. Pak teplotu snižte na 200 stupňů a pečte cca 20 minut dohněda.

  10. Nechte vychladnout na mřížce. Uchovávejte v plastové krabici nebo igelitovém sáčku.

Tip

Můžete přidat sušená rajčátka nebo olivy.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Rustikální bagety podle Vaňka

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?