Doba přípravy
20min
Celkový čas
3h 50min
porce/procí
--
--
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Rustikální bagety podle Vaňka
- 370 gram ledové vody, voda + pár kostek ledu
- 500 gram hladké mouky
- 25 gram acceto balsamico crema, krémové balsamico
- 12 gram čerstvého droždí
- 12 gram soli
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 polévková lžíce hrubé mouky na podsypání, semolina
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do nádoby nalijte ledovou vodu. Přidejte mouku a aceto balsamico crema. Spusťte Těsto"Těsto" 3 minuty.
- Přidejte droždí a míchejte "Mixování" 6 minut / rychlost 3.
- Přidejte sůl a olivový olej "Mixování" 3 minuty / rychlost 3.
- Vznikne těsto žvýkačkové konzistence. Dejte ho kynout do olivovým olejem vymazané mísy posypte hrubou moukou a přikryté nebo uzavřené nechte kynout cca 2 hodiny. Objem těsta by se měl 3x zvětšit.
- Plech vyložte pečícím papírem. Vál posypte hrubou moukou. Těsto z krabice vylijte na vál a roztáhněte opatrně do tvaru obdélníku. Stěrkou rozdělte na 3 pruhy.
- Každý pruh spojte podélně k sobě do tvaru bagety. Zatočte a rychle přeneste na plech. Tvar nemusí být pravidelný.
Posypte hrubou moukou, přikryjte utěrkou a nechte ještě 20-30 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 stupňů. - Troubu zaroste nebo dejte dolů starý plech a do něj vodu. Vložte bagety a pečte 2 minuty. Pak teplotu snižte na 200 stupňů a pečte cca 20 minut dohněda.
- Nechte vychladnout na mřížce. Uchovávejte v plastové krabici nebo igelitovém sáčku.
Příprava těsta
Kynutí těsta
Vytvoření baget a pečení
Tip
Můžete přidat sušená rajčátka nebo olivy.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Proč se tam dává ta studená voda a ještě led? Většinou se kvásek zadělává s vlažnou vodou.
Are you sure to delete this comment ?