Ingredience & Porce
ŠPENÁTOVÝ CHLÉB
- 150 g čerstvého špenátu, listy
- 170 g Mléka
- 3 g jablečného octa, (1 lžička)
- 2 g třtinového cukru, (1 lžička)
- 5 g soli, himalájské (1,5 lžičky)
- 360 g špaldové mouky, hladké
- 6 g kypřícího prášku do pečiva, nejlépe bezfosfátový (1 lžička)
- 6 g jedlé sody, (1 lžička)
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar Betty
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Troubu předehřeje na 200 °C (spodní a horní ohřev) a vyložte si formu na bochník (cca 22 x 11 cm) pečicím papírem (případně si připravte plech na bagety).
- Do mixovací nádoby vložte 150 g čerstvého špenátu, 170 g mléka, 3 g jablečného octa, 2 g třtinového cukru, 5 g soli a mixujte 15 sek./rychlost 5,5.
Stěrkou otřete stěny a víko mixovací nádoby. - Dále mixujte 20 sek./rychlost 10.
Stěrkou otřete stěny a víko mixovací nádoby. - Ověřte, že je trouba ohřátá na 200 °C, jinak s přidáním dalších surovin počkejte, než se vyhřeje.
Přidejte 360 g špaldové mouky, 6 g kypřícího prášku do pečiva, 6 g jedlé sody a hněťte 3 min./"Těsto" . Pokud je těsto řídké, můžete ho do formy nalít, nebo zapracujte ještě trochu mouky. - Těsto přendejte do připravené formy a hned pečte 30 min. při 200 °C (spodní a horní ohřev).
Pokud nepoužíváte Thermomix Sensor, nastavte si na Thermomixu časovač, abyste nezapomněli.
Na konci pečení proveďte test špejlí (nás několika místech píchněte hluboko do těsta a nesmí se na špejli lepit). - Upečený chléb přendejte ve formě na mřížku a nechte vychladnout.
- Hotovo, dobrou chuť.
FB: Thermomix vytvořené recepty
Tip
Tento chléb se hodí například na velikonoční veselí, pro děti na Halloween, nebo jen tak.
Těsto vydá na menší bochník (cca jako větší bageta).
Z těsta můžete vytvarovat i bagetu, bulky nebo rohlíky (možná bude třeba zkrátit dobu pečení, ideálně pro kontrolu použijte Thermomix Sensor).
Těsto nepřibarvujte, ocet a mléko způsobí dostatečně sytou barvu.
Máte-li radši slanější pečivo, dejte dvě lžičky soli, případně můžete vršek baget, rohlíků a bulek potřít slanou vodou, posypat solí, případně i kořením či bylinkami.
Použít můžete i rozmražený špenát, akorát může obsahovat víc vody, takže možná bude třeba přidat trochu víc mouky (nebo ubrat mléko).
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?