Doba přípravy
15min
Celkový čas
2h 10min
porce/procí
12
porce/porcí
Úroveň
snadný
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
published: 04.01.2025
změněno: 04.01.2025
Ingredience & Porce
TĚSTO NA KETO CHLÉB
- rostlinný olej, podle potřeby na vymazání
- 200 g mandlí, loupaných, nebo 200 g mandlové mouky
- 7 kusů vajec, pokojové teploty
- 115 g másla (nesoleného)
- 25 g rostlinného oleje
- 1/2 čajové lžičky soli, jemné
- 2,5 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar Betty
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na chléb vymažte rostlinným olejem a dejte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte 200 g mandlí a drťte na prášek 5 sek/rychlost 10.
Přendejte do volné misky a dejte stranou. Vnitřek mixovací nádoby vytřete kuchyňskou papírovou utěrkou, abyste odstranili zbytky mandlí.
Pokud máte mandlovou mouku, tento krok vynechte. - Do mixovací nádoby vložte 115 g másla a rozpusťte ho 5 min./60°C/rychlost 3.
Přendejte do volné misky a dejte stranou. - Do mixovací nádoby umístěte metlu.
Přidejte 7 kusů vajec (pokojové teploty) a šlehejte 3 min./rychlost 4. - Přidejte odložené rozpuštěné máslo, 25 g rostlinného oleje a šlehejte 1 min/rychlost 4.
- Přidejte odložené mleté mandle (mandlovou mouku), 1/2 čajové lžičky soli, 2,5 čajové lžičky prášku do pečiva a mixujte 30 sek/rychlost 4.
- Stěrkou otřege stěny mixovací nádoby a dále mixujte 10 sek/rychlost 4.
- Vyndejte metlu, směs nalijte do připravené vymazané formy a pečte 40-45 minut na 180 °C, nebo pomocí Thermomix Sensoru.
Mezitím si předmyjte mixovací nádobu a poté vypláchněte.
Poté proveďte test upečení pomocí špejle (na několika místech zabořte do těsta špejli, pokud se na ní těsto nepřilepí, je chléb odstatečně upečený. - Hotový chléb vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout.
Poté ho vyndejte a nechte vychladnout zcela. - Sledujte FB/IG skupinu:
Thermomix vytvořené recepty
Tip
Chcete-li bochník vysoký, použijte formu na biskupský chléb, nebo toastový chléb, pokud je forma, kterou používáte, trochu širší, chléb může být nízký.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře