- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
Banánový bochník
- 150 g másla (nesoleného), měkkého (+ trocha na vymazání formy)
- 350 g zralých banánů, na kousky (cca 4 banány)
- 150 g tmavě hnědého cukru
- 2 kusy vejce
- 170 g hladké mouky, (+trocha na vysypání formy)
- 30 g kukuřičné mouky
- 2 polévkové lžíce černého kakaa, (viz Tip)
- 2 špetky soli
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 100 g pasty BLACK TAHINI, (viz Tip)
- 2 čajové lžičky přírodního vanilkového extraktu
- 1 trocha černých sezamových semínek, (na posypání)
Ricottový krém (volitelně)
- 20 g cukru
- 250 g sýru ricotta
- 50 g řeckého jogurtu
- 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar Betty
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na bochník (cca 22 x 6,5 x 9 cm) vymažte tukem a dejte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte 350 g banánů a rozmačkejte je 5 sek/rychlost 6.
- Přidejte 150 g másla, 150 g cukru, poté mixujte 20 sek/rychlost 4.
- Stěrkou setřete stěny mixovací nádoby.
Přidejte 2 vejce a mixujte 10 sek/rychlost 4. - Přidejte 170 g hladké mouky, 30 g kukuřičné mouky, 2 lžíce černého kakaa, 2 špetky soli, 1 lžička jedlé sody, 100 g Tahini pasty, 2 lžičky vanilkové pasty a poté mixujte 20 sek/rychlost 4.
- Nalijte do připravené formy a posypte sezamovými semínky (volitelně). Pečte 55-60 minut (180 °C), dokud dřevěná špejle zapíchnutá do středu bochníku nevyjde čistá, nebo pobočku Thermomix senzoru. Vyčistěte a osušte mixovací nádobu.
- Vyjměte bochník z trouby a nechte 10 minut vychladnout ve formě, než ho vyklopíte na mřížku, aby úplně vychladl.
- Do čisté mixovací nádoby vložte všechny ingredience na ricottový krém (20 g cukru, 250 g sýru ricotta, 50 g řeckého jogurtu, 1 lžičku vanilkového extraktu) a mixujte 1 min/rychlost 4 nebo dokud krém nebude hladký a krémový.
- Krém nalijte do malé misky a dejte do lednice zhoustnout. Podávejte nakrájený banánový chléb s ricottovým krémem (volitelně).
BOCHNÍK
RICOTTOVÝ KRÉM (volitelně)
Tip
V případě potřeby můžete černý kakaový prášek nahradit holandským kakaem.
Vlastní černé tahini (Black Tahini), si můžete vytvořit sami podle receptu ve skupině Thermomix vytvořené recepty.
Chuť banánových bochníku je lepší den nebo 2 po upečení.
Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 3 dnů.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?