Ingredience & Porce
Raffaello nutella
- 50 g loupaných mandlí, viz Tip
- 50 g cukru, krupice
- 50 g strouhaného kokosu
- 70 g plnotučného mléka
- 60 g másla (nesoleného)
- 100 g bílé čokolády, (nejlépe Milka)
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte 50 g loupaných mandlí, 50 g cukru krupice (pokud používáte moučkový cukr, nyní ho nedávejte) a melte 1 min./rychlost 10.
- Pokud chcete ještě jemnější strukturu, proveďte tento krok (jinak ho přeskočte). Setřete směs stěrkou ze stěny mixovací nádoby a drťte 30 sek./rychlost 10.
- Namleté mandle přendejte do prázdné misky a odložte stranou. Do mixovací nádoby vložte 50 g strouhaného kokosu a opražte ho 15 min./100°C/rychlost 1.
- Nyní počkejte cca 15 minut, až teplota nádoby klesne pod 70 °C. Stěrkou načechrejte kokos na dně mixovací nádoby a drťte 1 min./rychlost 10.
- Stěrkou setřete kokos ze stěn mixovací nádoby, načechrejte vrstvu na dně a pražte 5 min./100°C/rychlost 1.
- Přidejte odložené mleté mandle, vložte 70 g plnotučného mléka, 50 g moučkového cukru (pouze pokud jste nevložili v kroku č. 1 cukr krupice) a vařte 4 min./100°C/rychlost 3.
- Přidejte 100 g bílé čokolády na kousky, 60 g nesoleného másla na kousky a míchejte 3 min/rychlost 2.
- Nalijte vzniklou pomazánku do čistých (vyvařených) sklenic a nechte vychladnout. Uzavřené sklenice uchovávejte v lednici. Používejte dle potřeby (viz tipy).
Tip
Jedná se o kokosovo-mandlovou variantu Nutelly z bílé čokolády. Použijte jako náplň do koblih, pečiva a koláčů nebo ji jednoduše namažte na chléb nebo toasty. Sníst se dá i samostatně. 😉
Loupané (blanšírované mandle si můžete vytvořit sami dle receptu Blanšírované mandle ve skupině Thermomix vytvořené recepty.
Krém vydrží v lednici až 1 měsíc.
UPOZORNĚNÍ: Pistáciová nutella je velmi chutná a návyková! 🙂
_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?