
Ingredience & Porce
Arašídová pomazánka typu "Nugeta" 🥜
- 150 g arašídů, nesolených pražených, bez slupky
- 100 g hořké čokolády, na kousky
- 100 g mléčné čokolády, na kousky
- 50 g bílé čokolády, na kousky
- 1 polévková lžíce oleje, neutrální chuti (slunečnicový, řepkový, arašídový)
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte 150 g nesolených pražených arašídů a ohřejte je 5 min./120°/
"Zpětný chod" /rychlost 1.
Arašídy můžete i orestovat na pánvi. - Nyní arašídy drťte 40 sek./rychlost 10.
Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby. - Opět arašídy drťte 40 sek./rychlost 10.
Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby. - Zase arašídy drťte 40 sek./rychlost 10.
Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby. - Opět arašídy drťte 40 sek./rychlost 10.
Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby. - Přidejte 100 g hořké čokolády na kousky, 100 g mléčné čokolády na kousky, 50 g bílé čokolády na kousky, 1 polévkovou lžíci oleje a rozpuštějte 5 min./100°/rychlost 5.
- Nyní směs ještě drťte 1 min./rychlost 6.
- A dále pokračujte 1 min./rychlost 10.
- Nyní směs přendejte do čistých menších sklenic a nechte vychladnout.
Poté přendejte do lednice, kde Nugetu i skladujte. - HOTOVO a DOBROU CHUŤ!
FB/IG skupina: Thermomix vytvořené recepty
Tip
Opakované drcení má zajistit co nejlepší rozmělnění arašídů, aby měla výsledná pomazánka hladkou texturu.
Pokud vám zbylo Salko (zahuštěné slazené mléko), můžete ho použít místo bílé čokolády.
Máte-li radši řidší konzistenci, navyšte dávku oleje o 0,5-1 polévkovou lžíci.
Můžete přidat i trochu vanilky/vanilkové pasty (v krocích na závěrečné drcení.
_________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře