thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
1min
Celkový čas
2h 31min
porce/procí
1 porce/porcí
Úroveň
snadný
  • TM 31
published: 09.04.2014
změněno: 12.05.2022

Ingredience & Porce

mléko

  • 1 litr mléka plnotučného
  • 180 gramů cukru písku

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Postup
  1. Do Zamknout nádobu vložíme metličku, přidáme mléko a cukr. Vaříme 100°C, R 2 dokud se nezredukuje obsah v Zamknout nádobu cca na polovinu, mně to trvalo zhruba 2,5 hodiny. Vaříme bez odměrky ve víčku. Vznikne krásně husté, do smetanova zabarvené kondenzované mléko, které dále můžeme použít do krémů, dezertů a podobně. Výhoda je absence veškerých konzervantů.

Tip

Chladnutím ještě ztuhne, takže se nebojte, když se to po uvaření bude zdát řídší než z obchodu. Směrodatná je smetanová barva.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Domácí kondenzované mléko Salko

Vytisknout:

Komentáře

  • 7. června 2020 - 10:09

    14Adina: salko zhoustne po uvaření ještě chladnutím, pokud ani tak nebudete spokojená s hustotou, tak přidejte 10-15 minut vaření, aby se mléko více odpařilo.

  • 21. prosince 2019 - 12:30

    Mám mléko z farmy, ale Salko není příliš husté. Nemohla jsem ho dát do krému. A nevím, kde je chyba?

  • 14. dubna 2014 - 21:10

    Super nápad, s dětmi máme rádi medovník a  spoustu dalších dobrot, na krém používám salko, teď už bude jen domácí tmrc_emoticons.))

  • 10. dubna 2014 - 11:38
    5.0

    Paráda, tak to bude ten vaječňák zase o trochu domáčtější tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Díky za tip!

  • 10. dubna 2014 - 00:24
    5.0

    Skvělé milá Hanko....Velmi děkuji za inspiraci a radu, jelikož samotné koupené SALKO mléko není zdravé svým obsahem a jelikož mám ráda svou vlastní výrobu jogurtů jste mi tímto velmi pomohla čili ráda vyzkouším....Přeji nadále krásné vaření a příjemné radosti všech dní tmrc_emoticons.-)  tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

Are you sure to delete this comment ?