Ingredience & Porce
mléko
- 1 litr mléka plnotučného
- 180 gramů cukru písku
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do vložíme metličku, přidáme mléko a cukr. Vaříme 100°C, R 2 dokud se nezredukuje obsah v cca na polovinu, mně to trvalo zhruba 2,5 hodiny. Vaříme bez odměrky ve víčku. Vznikne krásně husté, do smetanova zabarvené kondenzované mléko, které dále můžeme použít do krémů, dezertů a podobně. Výhoda je absence veškerých konzervantů.
Postup
Tip
Chladnutím ještě ztuhne, takže se nebojte, když se to po uvaření bude zdát řídší než z obchodu. Směrodatná je smetanová barva.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
14Adina: salko zhoustne po uvaření ještě chladnutím, pokud ani tak nebudete spokojená s hustotou, tak přidejte 10-15 minut vaření, aby se mléko více odpařilo.
Mám mléko z farmy, ale Salko není příliš husté. Nemohla jsem ho dát do krému. A nevím, kde je chyba?
Super nápad, s dětmi máme rádi medovník a spoustu dalších dobrot, na krém používám salko, teď už bude jen domácí )
Paráda, tak to bude ten vaječňák zase o trochu domáčtější Díky za tip!
Skvělé milá Hanko....Velmi děkuji za inspiraci a radu, jelikož samotné koupené SALKO mléko není zdravé svým obsahem a jelikož mám ráda svou vlastní výrobu jogurtů jste mi tímto velmi pomohla čili ráda vyzkouším....Přeji nadále krásné vaření a příjemné radosti všech dní
♥ alenapundy@gmail.com
Are you sure to delete this comment ?