thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
5min
Celkový čas
25min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Roquefortová omáčka

  • 40 g šalotky, rozpůlené
  • 50 g másla (nesoleného), na kousky
  • 160 g sýra Roquefort, na kousky
  • 180 g Crème fraîche
  • 1-2 špetky bílého pepře, mletého, nebo dle chuti
  • 1 polévková lžíce kukuřičné mouky
  • 1 polévková lžíce vody

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte 40 g šalotky (rozpůlenétmrc_emoticons.;), 50 g másla (na kousky) a sekejte 5 sek/rychlost 5.
    Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby.
  2. Bez odměrky restujte 3 min/90°C/rychlost 1.
  3. Sous-vide"Sous-vide" Přidejte 160 g sýra Roquefort (na kousky), 180 g Crème fraîche, 1-2 špetky bílého mletého pepře a vařte 5 min/90°C/rychlost 2.
    Mezitím si v menší misce dobře rozmíchejte 1 polévkovou lžíci kukuřičné mouky spolu s 1 polévkovou lžící vody.
  4. Přidejte směs kukuřičné mouky s vodou a vařte 4 min/90°C/rychlost 3.
    Podávejte horké.
  5. Sledujte FB/IG skupinu: Thermomix vytvořené recepty

Tip

Roquefort je velmi slaný sýr, takže není třeba přidávat další sůl. Rokfort můžete i nahradit jiným sýrem (např. Stilton, Gorgonzola, Gruyère, kozí sýr) nebo kombinací několika. Pro řidší omáčku, třeba k těstovinám, vynechejte v kroku 3 kukuřičnou mouku a vařte pouze 2 min/90°C/rychlost 3.

______________________________

Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Roquefortová omáčka

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.