thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
10min
Celkový čas
50min
porce/procí
690 g
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Slanináda s brusinkami

  • 2 stroužky česneku
  • 120 g cibule, na čtvrtky
  • 300 g uzené slaniny, na plátky, zbavených tuku, nakrájených na kousky (2 cm)
  • 20 g rostlinného oleje
  • 160 g světle hnědého cukru
  • 80 g jablečného octa
  • 60 g javorového sirupu
  • 20 g sušených brusinek
  • 1 polévková lžíce instantní kávy, rozpuštěná v 1 lžíci horké vody
  • 2 čajové lžičky mleté uzené papriky
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte 2 stroužky česneku a sekejte 3 sek/rychlost 6.
    Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby.
  2. Přidejte 120 g cibule, 300 g slaniny, 20 g oleje a sekejte 6 sek/rychlost 4.
    Stěrkou otřete stěny mixovací nádoby.
  3. Nyní restujte 10 min/120°C/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost Jemné míchání"Jemné míchání" .
  4. Přidejte 160 g cukru, 80 g jablečného octa, 60 g javorového sirupu, 20 g sušených brusinek, kávovou směs, 2 čajové lžičky mleté uzené papriky a 1/2 čajové lžičky mleté skořice.
    Umístěte Varoma mísu (bez víka) na víko uzavřené mixovací nádoby a vařte 10 min/100°C/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost Jemné míchání"Jemné míchání" .
  5. Nyní znovu vařte 10 min/120 °C/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost Jemné míchání"Jemné míchání" .
  6. Hotovou slaninádu přendejte do čistých teplých skleněných nádob se vzduchotěsným víčkem (viz tip) a ponechte nahoře cca. 5 mm volný okraj.
    Ujistěte se, že okraje sklenic jsou čisté a ihned zavřete.
    Nechte zcela vychladnout a poté uložte do lednice.
    Věnujte jako dárek.
  7. Sledujte FB/IG skupinu: Thermomix vytvořené recepty

Tip

Věnujte slaninádu jako originální dárek.
Vychutnejte si ji na toastu, s krekry nebo jednoduše po lžičkách! Před přípravou nezapomeňte sklenice a víčka důkladně omýt v horké mýdlové vodě, nebo je vysterilizujte párou ve Varoma míse (viz recept na sterilizace ve skupině FB/IG: Thermomix vytvořené recepty.
Zahřátím zavřených (ale nedotažených) sklenic v troubě na 100 ˚C můžete slaninádu sterilizovat (poté víčka dotáhhněte).

______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Slanináda s brusinkami

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.