- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
Pohankový tabbouleh
- 600 g vody
- 1 špetka hrubé soli
- 250 g loupané pohanky
- 10 lístků čerstvé máty
- 5 snítek čerstvé petrželky
- 30 g vyloupaných lískových ořechů
- 80 g sladké cibule, nakrájené na poloviny
- 500 g rajčat, na kousky
- 200 g okurky, nakrájené na kousky (cca 1/2 okurky)
- 100 g fenyklu, bulva, na kousky
- 100 g konzervované cizrny, předem scezené
- 30 g olivového oleje
- 20 g citrónové šťávy
- 1 čajová lžička soli, nebo více, upravte dle chuti
- 2 špetky mletého pepře, dle chuti
- 1 čajová lžička směsi koření na tabbouleh, nebo guacamole
- 40 g rozinek
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby dejte 600 g vody a 1 špetku soli.
Vložte Varoma košík, přidejte 250 g pohanky a vařte 20 min/Varoma/"Zpětný chod" /rychlost 4. Vyjměte varný koš, nechte pohanku odkapat a vychladnout.
Vyprázdněte mixovací nádobu. - Do mixovací nádoby dejte 10 lístků máty, 5 snítek petrželky, 30 g lískových ořechů, 80 g cibule a poté mixujte 5 sek/rychlost 5.
Stěrkou setřete stěny mixovací nádoby. - Přidejte 500 g rajčat, 200 g okurky, 100 g fenyklu a mixujte 5 sek/rychlost 4.
- Vzniklou směs přendejte do mísy, přidejte 100 g cizrny, 30 g olivového oleje, 20 g citronové šťávy, 1 lžičku soli, 2 špetky pepře, 1 lžičku koření na tabbouleh (nebo guacamole) a 40 g rozinek. Jakmile pohanka vychladne, přidejte ji do mísy a promíchejte pomocí stěrky. Před podáváním vychlaďte pokrm 2 hodiny v chladničce.
Tip
Semínka pohanky obsahují rostlinné bílkoviny, vlákninu starající se o průchodnost střev a rutin, silný antioxidant, který posiluje cévní stěny.
Navzdory své přezdívce „černá pšenice“ pohanka neobsahuje lepek.
V obchodech narazíme na neloupanou a loupanou tmavou a světlou pohanku. Neloupaná je určena pouze na sázení. Loupaná světla i tmavá jsou stejný druh, Rozdíl je v technologii oloupání.
U tmavé pohanky probíhá loupání za tepla (pražením). Povrch zrna mírně zkaramelizuje a změní barvu, kvůli pražení má intenzivnější pohankovou chuť (více hořká i aroma. Světlá pohanka se loupe šetrněji, za studena (mechanicky). Barva je tudíž přirozeně světlá a chuť jemnější. Obsahem živin je lepší pohanka světlá, tmavá ztrácí loupáním za tepla určité množství enzymů a vitamínů. Chuťově je obecně oblíbenější světlá pohanka, která nemá tak výrazné pohankové aroma, seženete ji v obchodech se zdravou výživou.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?