- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
Kaštanovo-brusinkové krokety
- 100 g sušených brusinek
- 50 g červeného vína, (nejlépe portské a rubínově červené)
- 70 g cibule, na čtvrtky
- 50 g másla (nesoleného), na kostky (+ trocha na vymazání)
- 2 stroužky česneku
- 450 g masa z klobásy, nakrájené na kousky
- 140 g panko strouhanky
- 140 g kaštanů, uvařených, oloupaných, nakrájených na velké kousky
- 2 polévkové lžíce petrželových listů, nasekaných nadrobno
- 1/2 čajové lžičky lístků tymiánu, čerstvé
- 1 čajová lžička mořské soli
- 1/2 čajové lžičky černého pepře, mletého
- 1/4 čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- 1 kus vejce, velikosti "M"
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar Anna
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Na víko mixovací nádoby položte libovolnou misku a navažte do ní 100 g brusinek a 50 g vína. Nechte 1 hodinu louhovat, občas promíchejte.
- Do mixovací nádoby vložte 70 g cibule, 50 g másla a 2 stroužky česneku, poté sekejte 5 sek/rychlost 5.
- Pomocí stěrky setřete kousky na dno nádoby, poté restujte 5 sek/120° C/rychlost 0,5.
- Mixovací nádobu nechte 5 minut vychladnout.
Mezitím si předehřejte troubu na 190 °C a vymažte máslem zapékací misku. - Do mixovací nádoby přidejte 450 g klobásy na kousky, 140 g panko strouhanky, 140 g uvařených nakrájených kaštanů, 2 lžíce petrželky, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1 vejce, odložené namočené brusinky s portským a mixujte 25 sek/rychlost 4.
- Ze směsi tvarujte kuličky (Ø 4 cm) a pokládejte je do připraveného pekáčku. Pečte 30–40 minut při 190 °C, dokud nezhnědnou a nepropečou.
Podávejte s pečeným krůtím masem.
Tip
Všechny ingredience na náplň smíchejte během několika minut, než z nich vytvarujte kuličky a upečte je v troubě.
Na trošce másla orestujte lžičku náplně podle chuti a dochuťte.
Místo panko strouhanky můžete použit i nahrubo namletou strouhanku vyrobenou v Thermomixu z čerstvého rohlíku.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?