- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
Foccacia barese
- 5 g cukru
- 10 g čerstvého droždí
- 300 g vody
- 300 g hladké mouky, (typ 00)
- 200 g jemně mleté semolinové mouky, (semolinová mouka je ta z hrubé pšenice)
- 50 g extra panenského olivového oleje
- 15 g soli
- 150 g cherry rajčat, zralých
- 50 g oliv, (typ Baresano)
- 1 špetka sušeného oregána
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar kameninová deska - Paul
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby dejte 5 g cukru, 10 g droždí, 100 g vody a rozpouštějte: 2 min./37°C/rychlost 2.
- Přidejte 50 g hladké mouky a vše promíchejte: 1 min./rychlost 3. Nechte 10 minut odpočívat v mixovací nádobě.
- Popište zde přípravné kroky receptu
- Přidejte 250 g hladké mouky, 200 g semolinové mouky, 200 g vody a hněťte "Těsto" /2 min..
- Přidejte 50 g extra panenského olivového oleje, 15 g soli a hněťte: "Těsto" /2 min..
- Těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte hladkou kouli.
Velkou mísu vymažte troškou extra panenského olivového oleje, vložte do ní těsto a přikryjte potravinářskou fólií. Nechte kynout na místě chráněném před průvanem 1 hodinu a 30 minut nebo do zdvojnásobení objemu. - Předehřejte troubu na 250 °C, plech/kámen (Ø 30 cm) vymažte velkým množstvím extra panenského olivového oleje a dejte stranou.
Vykynuté těsto dejte na plech/kámen a konečky prstů potřených olejem rovnoměrně rozetřeme od středu směrem ven.
Cherry rajčata naaranžujte na focacciu slupkou nahoru a zatlačte do těsta. Přidejte 50 g oliv Baresano, pokapejte extra panenským olivovým olejem, posypte solí a oreganem. Nechte odpočívat dalších 30 minut při pokojové teplotě. - Pečte ve vyhřáté troubě 25–30 minut (250 °C) do požadované zlatohnědé barvy (viz Tip), nebo použijte teplotní senzor Thermomix.
Opatrně vyjměte foccaciu z trouby, nechte vychladnout a podávejte nakrájené na plátky.
KVÁSEK
TĚSTO
KYNUTÍ
PEČENÍ
Tip
Pro dokonalý výsledek focaccie z Bari postupujte tak, že ji pečte na plechu/kameni přímo ve spodní části trouby, kde focaccia okamžitě začne prskat, což jí pomůže získat typickou opečenou vnější kůrku. Po 10 minutách ji můžete přemístit do střední části trouby na dalších 15-20 minut a pokračovat v pečení s funkcí grilu, aby byl povrch a cherry rajčátka lehce opečené.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?