thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
2h 25min
porce/procí
4 osoba/osob
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 5
published: 09.09.2015
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

Těsto

  • 250 gramů voda
  • 150 gramů máslo
  • 250 gramů hladká mouka
  • 6 kusů vejce

Krém

  • 500 gramů mléko
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 200 gramů cukru krystal
  • 200 gramů máslo (nesolené)

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto
  1. 1. Do mixovací nádoby vložte vodu, máslo, mouku a míchejte 10 min./90 °C/rychlost 2. Nádobu vložte do chladničky a nechte s hmotnou půl hodiny vychladnout.

  2. 2. Předehřejte si troubu na 160 °C.

  3. 3. Po vychladnutí vraťte mixovací nádobu zpět do pozice a šlehejte/rychlost 4, otvorem přes víko přidávejte vejce. Šlehejte až do zašlehání všech vajec do těsta.

  4. 4. Těsto rozdělte na dva vymazané plechy a rovnoměrně rozprostřete.

  5. 5. Pečte ve vyhřáté troubě cca 15 minut (160 °C) do zlatova. POZOR! Prvních 10 minut troubu neotvírejte!

  6. Krém
  7. 6. Do čisté mixovací nádoby vložte mléko, vanilkový pudink, cukr a vařte 10 min./100 °C/rychlost 3. Uvařený pudink přendejte do misky a nechte vychladnout.

  8. 7. Na víko mixovací nádoby položte misku a položte misku a vložte 200 gramů másla a odložte stranou.

  9. 8. Do mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku. Vložte vychladlý pudink a šlehejte/rychlost 3. Přes víko nádoby postupně přidávejte po kouskách 200 gramů másla a šlehejte, až veškeré máslo zašleháte do pudinku a vytvoří se hladký krém.

  10. 9. Vychladlý plát těsta potřete krémem a přiklopte druhým.

  11. 10. Nakrájejte na kousky a podávejte.

Tip

Do krému můžete přidat 15 gramů kakaového prášku v kroku 8. Na ozdobení můžete řez pokapat čokoládovou polevou.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Kategorie receptů:

Vytisknout

Řezy mráček

Vytisknout:

Komentáře

  • 18. dubna 2016 - 11:29

    Dobrý den,

    máte pravdu. V popisu ingrediencí u KRÉMU má být vanilkový pudink. Chybu jsme opravili. Omlouváme se a děkujeme za upozornění. Je vidět, že jste pozorní kuchtíci.

    Mysch72, ano, pudink můžete nechat vychladnout přímo v mixovací nádobě. Jen to bude trvat o něco déle.

     

  • 18. dubna 2016 - 09:29

    Proc mam ten pudink predelavat do misky,kdyz po vychladnuti jej musim zase vratit do mixovaci nadoby ? Nemuze chladnout v te mixovaci nadobe? A ty dva balicky vanilkoveho cukru maji byt dva balicky vanilkoveho pudinku , ne? 

  • 7. února 2016 - 19:49

    V ingrediencích máte vanilkový cukr a v popisu pudink. Jak tomu mám rozumět?

  • 25. ledna 2016 - 21:47
    5.0

    Za mně perfektní, moc jsme si pochutnali Big Smile

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: