- TM 31
Ingredience & Porce
Kakaový korpus
- 5 kusů vajec
- 170 gramů cukru, krupice
- 120 gramů hladké mouky
- 70 gramů kukuřičného škrobu
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
- 3 polévkové lžíce kakaa
Křehké těsto
- 200 gramů hladké mouky
- 50 gramů cukru, krupice
- 1 špetka soli
- 100 gramů másla, pokojové teploty
- 1 kus žloutků
Náplň a poleva
- 680 gramů višňového kompotu, pevný podíl
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- 60 gramů třešňovice
- 60 gramů cukru moučka
- 100 gramů višňového džemu
- 1000 gramů smetany, min. 33 % tuku
- 4 polévková lžíce vanilkového cukru
- 80 gramů čokoládových hoblin
- 16 kusů kandovaných třešní
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vložte metličku.
- Do mixovací nádoby poté vložte vejce a cukr a šlehejte do pěny 3 minuty/50°C/rychlost 3-4 minuty a 3 minuty/rychlost 3 -4.
- Přidejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a kakao a míchejte 10 vteřin/rychlostí 3.
- Odstraňte metličku.
- Nalijte piškotové těsto do vymaštěné a lehce moukou vysypané rozevírací dortové formy (Ø 28 cm) a pečte 30–35 minut v předehřáté troubě při 180°C.
- Mezitím umyjte mixovací nádobu.
- Vyndejte upečený kakaový korpus z trouby, odstarňte obruč a položte jej zcela vychladit na mříce.
Předehřejte troubu na 180°C.
- Do mixovací nádoby vložte suroviny na křehké těsto a hněťte 40 vteřin/rychlostí 5.
- Z těsta vyválejte kruh (Ø 28 cm) a vložte jej do vymaštěné rozevírací formy (Ø 28 cm) a propíchejte vidličkou.
- Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180°C.
- Mezitím umyjte mixovací nádobu.
Křehké těsto nechejte úplně vychladnout v rozevírací formě.
Nechejte višně okapat ve varném košíku a šťávu ponechejte v misce.
- Do mixovací nádoby vložte 250 g šťávy z višní a kukuřičný škrob a vařte 5 min/100°C/rychlostí 3.
Přidejte 30 g višní a 30 g práškového cukru a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.
- Zahuštěnou višňovou šťávu přendejte do misky s okapanými višněmi a řádně promíchejte.
Pro namáčení vložte zbývající višňovou šťávu (asi 100 g), 30 g višní a 30 g práškového cukru do mixovací nádoby a míchejte 5 vteřin/rychlostí 3.
- Křehké těsto položte na dortový tác a potřete tenkou vrstvou višňového džemu.
- Kakaový korpus dvakrát prořízněte, takže vzniknou tři vrstvy.
- Položte první vrstvu na křehké těsto, pokapejte částí připravené tekutiny a potřete višňovou směsí.
- Další dvě vrstvy pokapejte zbývající tekutinou.
Umyjte mixovací nádobu, vypláchněte horkou vodou a osušte.
- Vložte metličku.
- Do mixovací nádoby vložte 500 g studené smetany a 2 polévkové lžíce vanilkového cukru a šlehejte rychlostí 3 do tuha.
- Přendejte do mísy a uložte do ledničky.
Tento krok opakujte se zbývajícími 500 g smetany.
- Část šlehačky dejte do zdobicího sáčku.
- Asi ¼ šlehačky rozetřete na višňovou vrstvu, položte druhou vrstvu kakaového korpusu a potřete asi 1/3 šlehačky.
- Na ni položte poslední plát a celý dort pokryjte zbývající šlehačkou.
Na dortu vyznačte 16 dílků.
- Celý dort posypejte čokoládovými hoblinami.
- Na konci každého dílku udělejte pusinku ze šlehačky a ozdobte kandovanou višní.
Dort zakryjte a uložte do ledničky.
- Před podáváním dort nakrájejte ostrým nožem na dílky.
Kakaový korpus
Křehké těsto
Náplň a poleva
Tip
Je sice složitější na přípravu, ale vyplatí se.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Komentáře
Tento dort je dokonalý, vřele doporučuji, zvládne to každý
Dobrá práce.
Krásná práce.-)
perfektně nafocený postup