- TM 31
Ingredience & Porce
Těsto
- 500 gramů polohrubá mouka
- 180 gramů cukr
- 1 balíček kypřicí prášek do pečiva
Nádivka
- 750 gramů tvaroh, ve vaničce, polotučného
- 3 kusy vejce
- 350 gramů mléko
- 100 gramů cukr, moučka, (nebo můžete přidat podle chuti)
- 150 gramů rum
- 1 balíček vanilkového pudinku, v prášku
- 1/2 kostky Hery, nakrájené na plátky
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Předehřejte si troubu na 180°C.
2. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na těsto a míchejte 30 sekund/rychlost 4/. Dejte stranou.
3. Do mixovací nádoby nasaďte metličku a dejte všechny suroviny na nádivku, kromě Hery. Šlehejte 2 minuty/rychlost 3.
4. Namíchané těsto rozdělte na polovinu. Jednu polovinu dejte na máslem vymazaný plech, na to nalijte tvarohovou nádivku a pak zase nahoru zbylé sypké těsto.
5. Nahoru po celé ploše rozprostřete cca 0,5 cm tlusté plátky Hery.
6. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C do zlatova.
7. Buchtu nechte do druhého dne rozležet.
TĚSTO
NÁDIVKA
Tip
- pokud je tvaroh hodně řídký, buchta bude vláčnější
OBMĚNA
- na sypké těsto můžete přidat zavařené broskve či ovoce podle chuti
BUCHTA BEZ TĚSTA? ANO!
- jde o takzvanou "sypanou buchtu" nebo také "Švédský koláč" bez těsta.
- nepoužívá se žádná tekutina ani vejce. Polovinou suché směsi se jednoduše posype plech, na něm nalije tvarohová nádivka, posype zbylou suchou směsí, která supluje drobenku. Následně se celý koláč pokladě plátky másla a upeče.
- lahodný pečený tvaroh se doslova rozplývá na jazyku, sypká směs do sebe vtáhne tvarohovou vláhu. Máslo podtrhne celkový chuťový zážitek a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku.
- při jeho konzumaci je dezertní vidlička nutností, protože ta křehká dobrota si zaslouží jemné zacházení.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Máte pravdu, měli jsme to připsat do boxu "Tipy". Opraveno, děkujeme za konstruktivní připomínku.
Vyzkousim a omlouvam se
Skoda , ze ten typ nebyl hned u receptu
Dobrý den,
jde o takzvanou "sypanou buchtu" nebo také "Švédský koláč" bez těsta.
Nepoužívá se žádná tekutina ani vejce. Polovinou suché směsi se jednoduše posype plech, na něm nalije tvarohová nádivka, posype zbylou suchou směsí, která supluje drobenku. Následně se celý koláč pokladě plátky másla a upeče.
Lahodný pečený tvaroh se doslova rozplývá na jazyku, sypká směs do sebe vtáhne tvarohovou vláhu. Máslo podtrhne celkový chuťový zážitek a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku.
Při jeho konzumaci je dezertní vidlička nutností, protože ta křehká dobrota si zaslouží jemné zacházení.
Mila danielafru,
to jste fakt moc sikovna, a jak se vam podarilo udelat z cukru , mouky a kypriciho prasku testo ?
Mne osobne tam neco chybi. Treba maslo ?
Dělala jsem tento moučník již podruhé a víc a víc se do něj zamilováváme, všem vřele doporučuji :o)))
Are you sure to delete this comment ?