Ingredience & Porce
OVOCE
- 600-800 gramů švestek
POSYPKA
- 40 gram mák
TĚSTO
- 150 gram polohrubá mouka
- 150 gram celozrnná pšeničná mouka
- 1 čajová lžička kypřicí prášek do pečiva
- 40 gram třtinový cukr
- 130 gram máslo, změklé
- 40 gram erythritol
NÁPLŇ
- 500 gram nízkotučný tvaroh
- 2 kus vejce
- 30 gram vanilkový protein
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Na víko uzavřené mixovací nádoby postavte misku a zvažte do ní očištěné, vypeckované švestky. Švestky nakrájejte na kousky.
- Předehřejte troubu na 170 °C a dortovou formu vyložte pečicím papírem.
- Do mixovací nádoby vložíte mák a melte 10 sek/rychlost 10. Přendejte do misky a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte tvaroh, vejce a protein míchejte 30 sek/rychlost 3,5. Přendejte do misky a odložte stranou.
- Nádobu umyjte a důkladně utřete do sucha.
- Do mixovací nádoby vložte erythritol a nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby. Melte 8 sek/rychlost 10. Stěrkou setřete dolů do mixovací nádoby.
- Přidejte polohrubou mouku, celozrnnou pšeničnou mouku, kypřicí prášek, třtinový cukr a změklé máslo. Zapněte funkci Těsto "Těsto" 2 min.
- Do připravené formy nasypte větší část drobenky. Zalijte tvarohem a obložte pokrájeným ovocem. Posypte rovnoměrně mákem a zbytkem drobenky.
- Pečte při 170 °C zhruba 30 - 40 minut.
- Nechte úplně vychladnout, přendejte na servírovací talíř. Nakrájejte na 8 kousků a podávejte.
Příprava
Příprava - mák
Příprava - náplň
Příprava - těsto
Tip
Erythritol je náhrada cukru s nulovou energetickou hodnotou a nízkým glykemickým indexem. Nemá žádnou chuť. S používáním začínejte pomalu a jeho množství nepřehánějte. Může způsobovat pálení žáhy. Koupíte jej v prodejnách se zdravou výživou, DM drogerii, Teta drogerii, v supermarketech a na e-shopech.
Energetická hodnota ve 100 g: 720 kJ
Obsah živin:
Bílkoviny 7,5 g
Sacharidy 20 g
z toho cukry 8 g
Tuky 7,5 g
z toho nasycené tuky 4 g
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?