thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
2 porce/porcí
Úroveň
--

Ingredience & Porce

Listový čerstvý špenát nebo kopřiva po bulharsku

  • 1-2 kusy cibule, žlutá, na půlku
  • 60 g panenský olivový olej
  • 250 g špenát listový čerstvý, nemražený
  • 50 g rajčatový protlak, kvalitní
  • 1 špetka pepř černý, mletý
  • 1 špetka mořská sůl
  • 75 g balkánský sýr (sýr feta)

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Postup pro Hrníček:
  1. 1. Cibuli na půlky rozsekáme 5 sec/R7
    2. Přidáme olivový olej
    3. Restujeme 3 min/120oC/R1
    4. Přidáme listový špenát a sekáme 30 sec./R5
    5. Vaříme 10 min./100oC/R1 Zpětný chod"Zpětný chod"
    6. Po cca 8 min. přidáme rajský protlak, sůl a pepř
    7. Přidáme balkánský sýr a sekáme 8 sec./R4
    8. Sýr se rozpustí - podáváme
    9. Vzpomeneme na šikovný bulharský národ

Tip

Podáváme jako lehkou přílohu.

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Listový čerstvý špenát nebo kopřiva po bulharsku

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?