Ingredience & Porce
Těsto
- 280 g mouka
- 180 g cukr krupice
- 180 g salko
- 120 g olej (slunečnicový)
- 125 g smetanový nebo normální jogurt
- 1 kus prášek do pečiva
- 4 kusy vejce
- špetka soli
Na vysypání formy
- máslo
- mouka nebo strouhanka
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Předehřejte si troubu na 175°C.
2. Smíchejte vajíčka s cukrem 4min/37°/R 4.
3. Přidejte postupně zbytek ingrediencí podle tohoto pořadí: Salko, olej, jogurt, prášek do pečiva, špetka soli, mouka a promíchat 20s/R6.
4. Těsto vlejte do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy, párkrát bouchněte o stůl a pečte na 175° takových 40-45 min.
5. Po vytáhnutí z trouby opět formou bouchněte o zem nebo stůl, aby se těsto nezcvrklo.
Čerpala jsem dle receptu na stránkách www.juanideanasevilla.com
POSTUP
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Dobry den Makulo, jak uz pisu nize .. pokud s tim nemate dobrou zkusenost, nebouchejte . Ja od te doby, co mi to poradila kamaradka, tak mam tu babovku pekne stejnomernou. Vzdycky se trochu srazi, ale me se nekdy srazila hodne, nebo jen z casti a byla neforemna, ted proste vytahnu z trouby, bouchnu trochu tak jak ji mam chycenou obema rukama, ona se zlekne a nesrazi se tolik a je pekne rovnomerna . Se silikonovou formou nemam zkusenosti, ale Pani Nedka nize pise, ze bouchla i silikonovou a bylo to ok .
Co to je za vychytávku, bouchat po upečení horkou formou?Kdykoliv s formou po vytažení z trouby i jen lehce tuknu, VŽDYCKY se upečená bábovka srazí a pokud peču v silikonové formě, tak se srazí vždy i bez toho tuknutí.
Diky za radu, doufam, ze bude chutnat
Bábovka se podařila. Proběhlo i bouchání. Formu silikonovou vymazávám i vysypávám. Bez toho mi to nešlo vyklopit.
Pani Nedko,
tak nebouchejte, ja to delam u vsech babovek, od te doby co mi to poradila kamaradka , stavalo se mi u jine formy, ze se mi trochu scvrkla po vychladnuti a po tomto bouchnuti se mi to uz nestava. Pokud se Vam to nestava u silikonove formy, tak to neni treba. Pri te prilezitosti se zeptam, silikonovou formu je treba vymazavat a vysypavat? Chtela bych si nejakou koupit, ale nemam s ni zkusenosti. DIky moc
Jenomže já mám formu silikonovou a netuším, jak s ní bouchat o stůl. To se mi všechno vychrstne n stůl.
Are you sure to delete this comment ?