thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
0 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Těsto

  • 280 g mouka
  • 180 g cukr krupice
  • 180 g salko
  • 120 g olej (slunečnicový)
  • 125 g smetanový nebo normální jogurt
  • 1 kus prášek do pečiva
  • 4 kusy vejce
  • špetka soli

Na vysypání formy

  • máslo
  • mouka nebo strouhanka

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    POSTUP
  1. 1. Předehřejte si troubu na 175°C.

     

    2. Smíchejte vajíčka s cukrem 4min/37°/R 4.

     

    3. Přidejte postupně zbytek ingrediencí podle tohoto pořadí: Salko, olej, jogurt, prášek do pečiva, špetka soli, mouka a promíchat 20s/R6.

     

    4. Těsto vlejte do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy, párkrát bouchněte o stůl a pečte na 175° takových 40-45 min.

     

    5. Po vytáhnutí z trouby opět formou bouchněte o zem nebo stůl, aby se těsto nezcvrklo.

     

    Čerpala jsem dle receptu na stránkách www.juanideanasevilla.com

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Bábovka ze Salka

Vytisknout:

Komentáře

  • 24. května 2015 - 08:53

    Dobry den Makulo, jak uz pisu nize .. pokud s tim nemate dobrou zkusenost, nebouchejte tmrc_emoticons.;-). Ja od te doby, co mi to poradila kamaradka, tak mam tu babovku pekne stejnomernou. Vzdycky se trochu srazi, ale me se nekdy srazila hodne, nebo jen z casti a byla neforemna, ted proste vytahnu z trouby, bouchnu trochu tak jak ji mam chycenou obema rukama, ona se zlekne a nesrazi se tolik a je pekne rovnomerna  tmrc_emoticons.8) . Se silikonovou formou nemam zkusenosti, ale Pani Nedka nize pise, ze bouchla i silikonovou a bylo to ok tmrc_emoticons.;-).

  • 23. května 2015 - 22:55

    Co to je za vychytávku, bouchat po upečení horkou formou?Kdykoliv s formou po vytažení z trouby i jen lehce tuknu, VŽDYCKY se upečená bábovka srazí a pokud peču v silikonové formě, tak se srazí vždy i bez toho tuknutí. tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J)

  • 20. března 2015 - 15:53

    Diky za radu, doufam, ze bude chutnat  tmrc_emoticons.)

  • 20. března 2015 - 15:37

    Bábovka se podařila. Proběhlo i bouchání. Formu silikonovou vymazávám i vysypávám. Bez toho mi to nešlo vyklopit.

  • 20. března 2015 - 12:31

    Pani Nedko,

    tak nebouchejte, ja to delam u vsech babovek, od te doby co mi to poradila kamaradka tmrc_emoticons.-), stavalo se mi u jine formy, ze se mi trochu scvrkla po vychladnuti a po tomto bouchnuti se mi to uz nestava. Pokud se Vam to nestava u silikonove formy, tak to neni treba. Pri te prilezitosti se zeptam, silikonovou formu je treba vymazavat a vysypavat? Chtela bych si nejakou koupit, ale nemam s ni zkusenosti. DIky moc tmrc_emoticons.;-)

  • 20. března 2015 - 12:02

    Jenomže já mám formu silikonovou a netuším, jak s ní bouchat o stůl. To se mi všechno vychrstne n stůl.

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: