Doba přípravy
10min
Celkový čas
10min
porce/procí
2
litr/litrů
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Španělské Gazpacho (gazpačo)
- 1500 gramů rajče
- 1/2 kusů červené kápie
- 1/2 kusů salátová okurka
- 1 kus malý stroužek česneku
- 1/2 kusů malé cibule
- 100 gramů olivový olej
- 2 polévkové lžíce vinného octa, červeného
- sůl
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Tato studená zeleninová polévka plna vitaminů se může podávat v různých podobách. Do skleničky popíjet s ledem, do misky jako předkrm s krutonky a kousky zeleniny nebo my doma také dáváme odkapaný tůňák z konzervy,vajíčko na tvrdo to vše nadrobno a s kouskem bílého chleba. Velmi osvěžující v horkých letních dnech. V hodně receptech se používá i vnitřek bílého chleba. Tento recept mám z knihy porotkyně Masterchef ve Španělsku a protože je výborný, tak dělám jen tento.
- Popište zde přípravné kroky receptu
- 1. Všechnu zeleninu umyjeme a cibuli, česnek a okurku oloupeme. Pokrájíme na větší kousky a spolu s olejem hodíme do "Zamknout mixovací nádobu" . Já dám větší část zeleninu, trochu rozmixuju na R7/10s a vhodím zbytek, nechám mixovat 8min/R7.
2. Přidáme ocet a sůl (asi lžičku). Promíchame R4/15s.
3. Přelejem přes sítko do jiné nádoby, aby polévka byla jemnější. Poté necháme řádně vychladit a podáváme podle libosti.
Popis:
Postup:
Tip
Mixuje se tak dlouho, aby byla polévka jemná.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
dnes jsem vyzkoušela a je moooc výborné,
Osvěžující letní polévka. Děkujeme za krásný recept.
Are you sure to delete this comment ?