thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Doba přípravy
10min
Celkový čas
15min
porce/procí
8 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Jogurtová zmrzlina se sušenkami

  • 120 gramů sušenek s kousky čokolády
  • 250 gramů cukr
  • 400 gramů bílý jogurt
  • 400 gramů žloutky, (minimálně 30%)

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby vložte sušenky a Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /stiskněte Turbo/2x. Přendejte so mísy a odložte stranou.

    2. Do mixovací nádoby vložte cukr a mixujte 15 sekund/rychlostí 9.

    3. Přidejte jogurt a mixujte 30 sekund/rychlostí 5.

    4. Přidejte připravené sušenky a mixujte 30 sekund/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlostí 2. Přendejte do mísy a odložte stranou.

    5. Nasaďte metličku.

    6. Do mixovací nádoby dejte smetanu a šlehejte 1 - 2 minuty/rychlostí 3, dokud není lehce našlehaná.

    7. Pomocí metličky vmíchejte do připravené směsi. Přendejte do plastové či kovové krabičky.

    8. Dejte na 5 hodin do mrazáku a během první hodiny zmrzlinu několikrát promíchejte vidličkou. Tím zabráníte tvorbě ledových krystalků.

    9. Podávejte až po úplném ztuhnutí.

Tip

DALŠÍ VARIANTY

- výše uvedené sušenky lze nahradit čokoládovými sušenkami s vanilkovou náplní (např. Oreo) nebo jiným oblíbeným druhem sušenek

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: