thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
25min
Celkový čas
3h 30min
porce/procí
8 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Francouzské mléčné houstičky s čokoládovými lupínky

  • 125 g hořké čokolády, na kousky
  • 200 g Mléka, a navíc trocha na potření
  • 15 g čerstvého droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 10 g soli
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 125 g měkkého másla, na kousky

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte 125 g hořké čokolády a míchejte 5 sek/rychlost 6, abyste získali nadrcené kousky.

    Přendejte je do misky a odložte stranou.
  2. Do vypláchnuté a vysušené mixovací nádoby dejte 200 g mléka a 15 g čerstvého droždí.
    Zahřívejte 3 min/37°C/rychlost 1.
  3. Přidejte 500 g hladké mouky, 10 g soli, 70 g moučkového cukru a 2 vejce. Aktivujte režim hnětení Těsto"Těsto" /5 min.
  4. Přidejte 125 g měkkého másla a znovu hněťte Těsto"Těsto" /3 min.
  5. Přidejte odložené čokoládové lupínky a míchejte 5 sek/rychlost 5.
  6. Vložte těsto do větší mísy a přikryjte čistou utěrkou. Nechte 2 hodiny kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  7. Těsto rozdělte na 8 dílů.

    Vytvarujte malé dlouhé bochníčky, které položte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi sebou měly mezery.

    Nechte 45 min bobtnat.
  8. Troubu předehřejte na 200 °C (st 6-7).

    Když jsou bochánky dobře nafouknuté, nastřihněte je na vrchu lehce nůžkami a poté je štětcem potřete mlékem.

    Pečte 10 až 15 minut, dokud nezezlátnou, případně použijte Thermomix teplotní senzor.

    Před podáváním nechte vychladnout na mřížce.

Tip

Čokoládové lupínky můžete nahradit krystalovým cukrem. V tomto případě nemíchejte s těstem, posypte jím chleby před pečením.

Recept vytvořil: Larousse - © Larousse, Bérengère Abraham.
Fotografie: Fabrice Besse.
_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Francouzské mléčné houstičky s čokoládovými lupínky

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: